20 de novembre de 2018
20.11.2018

L'editorial manresana Tigre de Paper treu una revista de pensament crític

El segell inicia una campanya de micromecenatge per impulsar Catarsi Magazín i un congrés

19.11.2018 | 23:23
D'esquerra a dreta, Laura Arau, Marc Garcés i Arnau Carné

El segell editorial Tigre de Paper, amb seu a Manresa, va anunciar ahir la posada en marxa d'un nou projecte: la revista Catarsi Magazín, que es defineix com «un projecte polític i cultural» i està impulsat per persones provinents del món polític, cultural i acadèmic de l'esquerra radical. La iniciativa veurà la llum el 15 de desembre en el marc del congrés Catarsi. Pensant l'emancipació avui, que tindrà lloc a Barcelona.

Catarsi Magazín tindrà dos números en paper cada any i continguts diaris a la pàgina web. Per iniciar el projecte –que inclou les esmentades jornades–, però, Tigre de Paper enceta abans un micromecenatge a través de la plataforma Verkami. Durant 40 dies es poden fer aportacions per arribar als 9.000 euros que es busquen per aquesta via, i segons l'aportació econòmica es rebran diferents tipus de recompenses.

Segons expliquen els responsables de Tigre de Paper, «vivim uns temps d'accés infinit a la informació, d'immediatesa i d'agenda mediàtica vertiginosa, tot caduca ràpid i abans que ho faci, s'imposa l'imperatiu de tenir una opinió: un posicionament, curt, sense matisos i polaritzat. Apostem sense complexes per guanyar temps per al debat, la reflexió i la ponderació». Per aquest motiu, la revista vol oferir «textos ben escrits, recuperats, ben pensats, argumentats, dels principals pensadors del panorama català i internaciona,l i amb una lectura intel·ligent i còmplice amb el lector que no només l'informi, sinó que l'obligui a pensar».

La revista tindrà dos números en paper cada any en format de magazín il·lustrat monogràfic de més d'un centenar de pàgines «per tractar amb profunditat temes d'importància en el pensament socialista i feminista». Per participar en el micromecenatge cal adreçar-se a la pàgina web de verkami.


Trobada i debat a Barcelona

L'altre pilar de la construcció de Catarsi Magazín és el congrés Catarsi. Pensant l'emancipació, que tindrà lloc del 13 al 15 de desembre a l'Espai Bota del recinte Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu de Barcelona. La trobada vol donar veu a especialistes en diversos camps de l'activisme, la sociologia, la filosofia i la història, amb la voluntat d'incentivar el debat entre disciplines i posicionaments diversos al voltant dels assumptes més candents.

La llista de ponents està formada per figures del pensament crític tant a escala catalana com internacional: Néstor Kohan, Núria Gibert, David Broder, Mari Luz Esteban, Isabel Benítez, Stella Magliani-Belkacem, Giuliano Granato, Isabel Vallet, Javier Couso, Carles Riera, Fèlix Boggio Éwanjé-Épée, Houria Bouteldja i Clara Ramas. En les diverses conferències que se celebraran es parlarà de qüestions com la vigència del marxisme, el socialisme en l'era dels mil·lenials i l'actualitat del moviment feminista. El congrés és obert a tothom i per inscriure-s'hi cal adreçar-se a la pàgina web www.catarsimagazin.cat.

Nascuda el 2011 a la capital bagenca, la firma Tigre de Paper s'ha distingit des del primer dia per la voluntat de publicar llibres que d'una o altra manera promoguin el pensament crític.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.