La Nau Ca n'Oliveras de Martorell acollirà els assajos del nou muntatge de La Fura dels Baus per reinterpretar 'Thamos', una obra que Mozart va composar per acompanyar una peça teatral i que ara se li dona forma d'òpera i s'adapta a l'actualitat per parlar de lluita de poders i de les noves formes d'esclavitud d'aquest segle.

'C.A.T.H.A.M.O.S', com s'ha batejat el muntatge, es podrà veure a Martorell el pròxim 20 de desembre abans de la seva estrena oficial a la Mozart Week de Salzburgel 24 de gener de 2019. Carlus Padrisa, un dels directors artístics de La Fura, destaca que el repte "és enriquir el patrimoni musical del compositor amb una peça que funcioni a escena, en un format que no s’ha representat mai". Un repte que afrontarà mesclant l'obra de Mozart amb La Flauta Màgica i una algorítmica banda sonora composada per Urbez Capablo.

La música la posarà l’Orquestra del Reial Cercle Artístic de Barcelona.

El seu portaveu, César Mateos, es mostra molt satisfet per aquesta col·laboració. "Portàvem 3 anys darrera d’aquesta obra i és una sort fer-la amb la Fura i amb un guió boníssim”, ha destacat. Una trentena de músics participaran al muntatge, la música del qual Mateos ha definit com “agosarada i impactant”.

Un dels principals atractius d’aquesta òpera rau en les seves transicions interpretades per instruments robòtics entre les peces úniques: improvisacions que depenen de factors externs i circumstancials, com l’estat físic dels músics, les reaccions fisiològiques del públic assistent o el tràfic del de dades d’Internet. Aquesta eclèctrica i acurada barreja ja és tota una declaració d’intencions del projecte.

Durant la representació a Martorell s'aplicarà la fórmula de taquilla inversa. És a dir, els 800 espectadors que caben a al Nau Ca n'Oliveras decidiran al final de l'espectacle la quantitat que pagaran.