El monòleg A.K.A. ( Also Known As), escrit per Daniel J. Meyer, que la setmana que ve es podrà veure a la Sala Petita del Kursaal de Manresa, va liderar els XXIV Premis Butaca, que també van premiar els berguedans Konvent, juntament amb el Festival TNT i l'Antic Teatre, amb el guardó de Noves Aportacions Escèniques per la coproducció de l'espectacle Rebota, rebota y en tu cara explota. El muntatge, un espectacle contundent i necessari sobre la violència masclista creat per Agnès Mateus i Quim Tarrida, es va crear a les naus i espais del Konvent l'estiu 2017. Els altres tres espectacles que van competir amb Rebota, rebota y en tu cara explota van ser Sis personatges- Homenatge a Tomás Giner (Teatre Lliure); Claudia (Grec 2016 Festival de Barcelona / CCCB / La conquesta del pol sud / CAET) i AÜC: El so de les esquerdes (Les impuxibles / Grec 2017 Festival de Barcelona).

A.K.A., producció de la Sala Flyhard, es va endur tots els guardons als quals aspirava: el de petit format, el de millor actor protagonista per Albert Salazar, millor direcció per Montse Rodríguez Clusella i millor text. El monòleg interpretat per Salazar presenta un adolescent, una història d'amor entre dos joves i la denúncia del racisme en una obra compromesa i punyent. A.K.A. farà el 7 de desembre a Manresa el seu primer bolo després de rebre els premis i abans d'instal·lar-se al Teatre Lliure, del 14 al 23 de desembre. I ahir, la rebuda dels premis, va reactivar la venda d'entrades a Manresa.

Cabaret, el clàssic de Broadway que va fer estada al Teatre Victòria, es va endur el guardó a millor musical, millor actriu i actor en un musical per Ivan Labanda i Elena Gadel. El millor muntatge teatral de la temporada va ser per a Sopa de pollastre amb ordi, de La Perla 29; i La importància de ser Frank i Temps salvatge també van recollir premis.

Els Butaca van néixer l'any 1995 amb l'objectiu de crear uns premis escollits exclusivament pels espectadors.