Com un passatemps, però també amb ganes d'aprofitar el bon moment que viu la plataforma Instagram, el professor de primària, actualment vivint a Barberà del Vallès, Jordi Cabonell i el tècnic d'escenaris de Sant Cugat del Vallès Jordi Cabrerizo han creat en aquesta xarxa social el projecte @set_dies, una «insta sèrie» (sèrie a través d'Instagram), que narra durant set dies consecutius i amb clips d'entorn un minut una història nova cada setmana.

En aquest recull de videoblogs, Carbonell és l'actor principal i es posa setmanalment a la pell d'un personatge diferent. Tot i que només fa tres mesos que van començar aquest nou projecte, afirmen que han tingut una molt bona rebuda. A Instagram sumen 1.300 seguidors i alguns dels seus clips superen ja les 600 visualitzacions, obtenint bones crítiques per part del públic.

«És un exercici d'experimentació i creació», afirma l'actor secundari Jordi Cabrerizo, que afegeix que el projecte és fruit de la imaginació de cada un dels seus impulsors. De moment, s'han emès històries de terror, de comèdia, ficció o fals documental, entre d'altres amb títols com «L'estressat», «L'artista», «L'il·lusionista» o «El gat».

Per visualitzar la insta sèrie, s'ha d'accedir al compte d'Instagram @set_dies, batejat així perquè les històries arrenquen els dilluns i hi ha un capítol nou els sis dies següents. Han escollit aquesta xarxa social perquè «és innovadora i està menys explotada que Youtube» i perquè consideren que aquí hi ha menys continguts similars.

Els vídeos els graven o a casa de Cabrerizo o Carbonell en una o dues tardes per història. No pretenen tenir una imatge professional ja que busquen que sigui «realista i quotidià». Amb tot, també recorren a alguns efectes especials sonors per a les històries de ficció. Si necessiten alguna altra localització, han aconseguit que empreses els cedeixen els seus espais, com per exemple ja ha fet un taller de ceràmica; o surten a gravar al carrer o al bosc.

No tenen un pressupost estipulat ni busquen guanyar diners. «El nostre objectiu no és guanyar diners, busquem que la gent rigui una estona», diu Cabrerizo. Actualment busquen a col·laboradors que surtin als seus vídeos per tenir més difusió. Aposten per la cultura catalana i a nivell personal se senten més còmodes parlant català, per això van començar aquest projecte en aquesta llengua.