L'Agrupació Teatral La Farsa de Berga no vol deixar perdre les garrofes que acompanyen any rere any les representacions dels Pastorets de Serafí Pitarra. Tot i que per tercer any consecutiu l'entitat teatral no ha convocat el concurs de garrofes -que va deixar-se d'organitzar el 2016 per la davallada de la participació-, els seus membres aposten enguany per una nova iniciativa per aconseguir que els versos satírics que parlen del que ha passat a Berga i al món durant el darrer any siguin més plurals que mai. Fan una crida a tots els berguedans que tinguin ganes d'aportar el seu granet de sorra a mantenir la tradició a escriure estrofes que parlin de l'actualitat berguedana, nacional o internacional per aconseguir obtenir una obra col·lectiva que es llegirà a les funcions dels Pastorets d'aquest Nadal.

Qui hi estigui interessat pot escriure el nombre d'estrofes que vulgui, fins a un màxim de quaranta-quatre quartetes, que són les que formen un joc de garrofes. Això sí, tot i que la temàtica és lliure, cal cenyir-se a la mètrica: les estrofes han de ser de quatre versos heptasíl·labs, en llengua catalana i inèdites. Les persones que vulguin participar en la redacció d'aquesta obra coral, poden enviar les seves propostes a través del correu electrònic lafarsaberga@gmail.com fins al 20 de desembre, signats amb el lema, nom i cognoms i adreça de l'autor o els autors. En el cas que el treball tingui diversos autors, es necessitarà obligatòriament les dades d'un dells. L'entitat també obre la possibilitat a presentar propostes en format paper lliurant els documents a l'Oficina de Turisme de Berga, al carrer dels Àngels.

Tal com han avançat els responsables de La Farsa, un cop recollits, s'examinaran els treballs presentats i se'n farà una selecció de quaranta-quatre quartetes que són les que s'acabaran llegint a les representacions dels Pastorets d'aquesta temporada. En aquest sentit, apunten que els encarregats de revisar els versos es reserven el dret de «recitar total o parcialment els treballs que es creguin més adients i de publicar-los si es considera convenient». Els integrants de l'agrupació animen a participar-hi: «Com més garrofaires se sumin a la iniciativa, més variat serà el joc d'enguany».