La BBC ha donat a conèixer aquest dilluns els artistes nominats als BBC Sound of 2019, entre els quals hi ha la cantant sesrovirenca Rosalía, a qui qualifica "d'estrella catalana que ha revolucionat el flamenc".

A costat de la 'cantaora' de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), completen la llista d'aspirants al guardó Grace Carter, Flohio, Dermot Kennedy, King Princess, Mahalia, Ella Mai, Octavian, Sea Girls i Slowthai. La selecció ha estat elaborada en base als vots de 136 crítics, DJ i locutors, a més dels antics nominats Stormzy i Ellie Goulding. Els premis distingeixen el so que serà tendència l'any següent i el guanyador es donarà a conèixer l'11 de gener.

Fins a conèixer el guanyador, la cadena pública desvelarà cada dia a partir del dilluns 7 de gener els cinc millors artistes a Radio 1 i BBC News. En edicions anteriors, el guardó ha distingit estrelles com Haim, Sam Smith, Years&Years i Michael Kiwanuka.

Rosalía va publicar fa poc més d'un mes el seu segon àlbum, 'El Mal Querer' (Sony Music), format per 11 cançons i que narra la història d'un "amor tòxic" i les diferents etapes, de llums i ombres, que travessa el personatge protagonista.