Miamor perdido és la nova comèdia romàntica d'Emilio Martínez-Lázaro, encara que els seus protagonistes, Michelle Jenner (Olivia) i Dani Rovira (Mario), «no són gens romàntics», segons explica el director. El film tracta temes com els micromasclismes i les relacions en l'actualitat.

«En la pel·lícula es parla de micromasclismes però d'una manera una mica ximple, fins que Olivia diu a Mario que és un micromasclista i ell li respon que és macrogilipolles. Micromasclisme són les petites actituds masclistes, són coses criticables, algunes, perquè també es considera micromasclista si deixes passar una noia davant a la porta. Tothom deixa passar a tothom davant d'una porta perquè és el que ens han ensenyat des de petits», afegeix el cineasta.

En aquest sentit, Martínez-Lázaro remarca el paper de les xarxes socials en «l'entronització del que és políticament correcte» i, pel contrari, dels «radicals brutals, els que diuen les barbaritats més grans per ofendre la majoria de gent possible».

La pel·lícula explica la història de Mario i Olivia, dos escèptics de l'amor. La nit en la qual han trencat amb les seves parelles, es coneixen i una atracció inevitable els embesteix. «S'enamoren d'una manera molt maca i molt forta, però tenen por de patir i, per tant, fan patir l'altre abans que els facin mal a ells i tallen de cop», avança Michelle Jenner.