Manresa clourà aquest dissabte amb tota la solemnitat l'any en què ha estat Capital de la Cultura Catalana. El President de la Generalitat, Quim Torra, serà present durant la tarda a Manresa, juntament amb la consellera de Cultura, Laura Borràs. Tots dos assistiran als actes que s'han organitzat com a cloenda de la capitalitat.

A 2/4 de 6 de la tarda, al Saló de Sessions de l'Ajuntament, tindrà lloc l'acte institucional de cloenda de la capitalitat. Conduït per l'actor manresà David Pintó, inclourà intervencions artístiques del músic Llibert Fortuny i la ballarina Nàdia Pesarrodona. A banda del President i la consellera, a l'acte hi intervindran també l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la regidora de Cultura i Joventut, Anna Crespo; el diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Oriol Lladó; i el president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.

En el marc de l'acte també s'escenificarà el relleu entre Manresa i Cervera, ciutat que serà Capital de la Cultura Catalana el 2019. El seu alcalde, Ramon Royes, també intervindrà en l'acte.

Seguidament, els assistents es traslladaran a la basílica de la Seu, on assistiran a la sessió de 3/4 de 7 de la tarda de "Lux Mundi: la llum del món", un espectacle de música i llum a l'interior de la basílica.

Expectació per veure 'Lux Mundi'

La gran expectació generada per l'espectacle "Lux Mundi: la Llum del Món", l'acte de cloenda de Manresa Capital de la Cultura Catalana 2018, ha fet que en pocs dies s'hagin esgotat les entrades disponibles per a les vuit sessions programades per al dissabte 15 de desembre i les dues que es faran l'endemà, diumenge.

L'entrada és limitada a 400 persones per sessió. Tot i que ja no hi ha invitacions, excepcionalment, en el cas que en alguna de les sessions quedin localitats disponibles, es podrà accedir a la basílica fins a esgotar completament l'aforament (llevat de la sessió de les 18.45 h).

Així, més de 4.000 persones podran contemplar aquest espectacle lumínic i musical creat, exclusivament, per a vestir de llum i so l'interior de la Seu i retre un homenatge al temple manresà, creant un espai immersiu on els espectadors podran viure una experiència sense precedents a la ciutat, envoltats en un aclaparador univers de llums i sons.

"Lux Mundi", que és també una reinterpretació moderna del miracle de la Llum, és una creació artística pensada per a tots els públics que tindrà una durada d'uns 15 minuts.

L'espectacle, que es fa amb el suport de l'empresa Endesa, estava programat inicialment per al dissabte 15 de desembre en 7 sessions gratuïtes de 15 minuts de durada (18.00; 18.45; 19.45; 20.30; 21.15; 22.00; 22.45) que es van exhaurir totalment, motiu pel qual s'ha decidit programar-ne tres de noves.