Els Pastorets Infantils de Calaf compleixen 5 anys i s'han regalat un bolo especial al Kursaal de Manresa per celebrar-ho. Després de quatre edicions, que han aplegat 5.600 espectadors al Casal de la localitat de l'Alta Anoia, els responsables de la iniciativa, amb un centenar i mig de nois i noies de 7 a 15 anys sobre l'escenari, han volgut sortir del seu marc natural i mostrar a la capital bagenca els arguments de l'èxit. La funció tindrà lloc el dissabte 29 de desembre a les 18 h, i les localitats ja són a la venda al preu de 15 euros (12 euros per a infants fins a 12 anys) a les taquilles i a www.kursaal.cat.

«Vam voler donar una sorpresa a la canalla i el Kursaal ens brinda aquesta oportunitat», explica Eloi Fonoll, que va fer durant dues dècades els dos papers protagonistes als Pastorets gairebé centenaris de la localitat i que compleix ara el cinquè any al capdavant de la versió infantil. Una posada en escena que segueix l'essència del text de Folch i Torres, però adaptat al llenguatge del segle XXI. Per això, hi ha curtmetratges, il·lustracions, fotografies i, fins i tot, un dron en un moment de la funció.

Segons Fonoll, «que ningú pensi que veurà un espectacle de final de curs, sinó una obra que es diu Pastorets feta per nois i noies que hi posen tota la il·lusió». De moment, ja hi ha 350 entrades venudes: «Som conscients que venir al Kursaal és un risc», en referència a les 800 places del teatre i al fet que ja hi ha altres representacions locals d'aquest clàssic escènic del Nadal, «però hi ha molta gent a qui agraden els Pastorets».

La versió infantil va néixer amb la voluntat de «crear planter» perquè la representació dels adults -que el 2015 va fer 90 anys- perdia pistonada. Des d'aleshores, l'ascensor ha començat a pujar: «Costa, però ja hi ha una una dotzena de joves actors que han fet el salt, i l'any que ve en seran uns quants més», diu Fonoll.