La companyia de teatre Parking Shakespeare, que compta amb els manresans Pep Garcia-Pascual, Mireia Cirera i Carles Gilabert en el seu repartiment, iniciarà la celebració del 10è aniversari amb la reposició de l'obra Woyzeck i una exposició commemorativa, ambdues activitats al Centre Cultural La Farinera del Clot, de Barcelona. Fundat el 2019 per Garcia-Pascual, el grup ha creat un segell propi que té el seu punt àlgid cada estiu quan representa una comèdia de Shakespeare al Parc de l'Estació del Nord de Barcelona. Representacions que tenen lloc a l'aire lliure, amb entrada gratuïta (taquilla inversa) i són seguides per centenars d'espectadors en cada funció.

Els Parking faran pujar de nou a l'escenari l'obra Woyzeck, la peça pòstuma de Georg Büchner (1813-1837), entre el 23 de gener i el 7 de febrer. Protagonitzada per Carles Gilabert -que actualment està fent Nit de Reis al Teatre Akademia, fins al 13 de gener-, aquesta obra parla de la deshumanització d'un soldat en el si d'una societat repressiva. Els Parking, en la seva versió hivernal, ja van representar Woyzeck l'any 2013, en aquella ocasió en una nau de l'antic complex fabril de Palo Alto. Mesos després, la bona resposta de la crítica i el públic -amb un lloat Gilabert- va dur el muntatge a la Sala Beckett. Tant Cirera com Garcia-Pascual també formen part del repartiment d'un espectacle que dirigeix Marc Rosich.

Les funcions tindran lloc de dilluns a dissabte, a les 20 h. L'entrada és gratuïta, però cal fer reserva al correu electrònic reserves.parkingdhivern@gmail.com.

D'altra banda, del 17 de gener al 16 de febrer, es podrà veure a La Farinera una exposició commemorativa dels 10 de Parking Shakespeare. La Farinera del Clot és al número 837 de la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona.