La pel·lícula d'Isabel Coixet "Elisa y Marcela" serà una de les tres que, al costat dels films d'Agnieszka Holland i Agnès Varda, competiran per l'Ós d'Or en la pròxima edició del festival de cinema de Berlín, els organitzadors del qual han afegit avui una llista d'11 pel·lícules a concurs.

"Elisa y Marcela", de la catalana Coixet; "Mr. Jones", de la polonesa Holland, i "Varda par Agnès", de la cineasta francesa, són els títols agregats per la Berlinale, que a més ha anunciat d'altres films de la secció "Berlinale Special".

Les altres pel·lícules en competició són "Di jiu tian chang" (Adéu fill meu), del xinès Wang Xiaoshuai; "Godspod postoi, imeto i' e Petrunija" (Déu existeix, el seu nom és Petrunija), de la directora macedònia Teona Strugar Mitevska; "Marighella", del brasiler Wagner Moura, i "Öndög", del xinès Wang Quan'an.

A més han estat seleccionades la cinta alemanya "The Operative" (L'agent), de l'israelià Yuval Adler, protagonitzada per Diane Kruger; la italiana "La paranza dei bambini" (Pirañas), de Claudio Giovannesi, i l'alemanya "Systemsprenger", dirigida per Nora Fingscheidt.

Completa la selecció de, fins al moment, 18 cintes en competició, la coproducció escandinava "Ut og stjæle hester" (Robant cavalls), dirigida per Hans Petter Moland.

Per a la secció Berlinale Special s'han anunciat "Anthropocene: The Human Epoch", documental canadenc dirigit per Jennifer Baichwal; "Es hätte schlimmer kommen können" (Podria haver estat pitjor) dirigit per l'actor i realitzador Mario Adorf, i "El Norte", de Gregory Nava, una producció del 1984 restaurada el 2017 i que es presenta en aquesta versió a Europa.

Hi haurà a més dues estrenes mundials en la gala d'aquesta secció: el documental alemany "Lampenfieber" (Ensurt), d'Alice Agneskirchner, i "Celle que vous croyez" (La que vostè creu), interpretada per Juliette Binoche, qui a més és presidenta del jurat internacional de l'edició número 69 de la Berlinale.

La llista difosa avui s'afegeix a la dels altres films anunciats el desembre passat: "Grâce à dieu" ("Per la gràcia de déu), del francès François Ozon, i la coproducció germànicofrancesa "Der Goldene Handschuh" (El guant daurat), de l'alemany Fatih Akin.

També hi seran l'austríaca "Der Boden unter donin Füßen" (El terra sota els meus peus), de Marie Kreutzer; la germànico sèrbia "Ich war zuhause, aber (Era a casa, però), d'Angela Schanelec, i "Kiz Kardesler " (Un conte de tres germanes), coproducció entre Turquia, Alemanya, Holanda i Grècia, dirigida per Emin Alper.

Completa la selecció la cinta canadenca "Répertoire des villes disparues" (Directori de ciutats desaparegudes), de Denis Côté.

El film "The Kindness of Strangers" ("L'amabilitat dels estranys"), dirigit per la danesa Lone Scherfig, serà l'encarregat d'obrir la pròxima edició de la Berlinale, en la qual competirà i que començarà el 7 de febrer a la capital alemanya i que conclourà el 17 del mateix mes.

A més, en la secció Panorama, la segona en importància del festival berlinès, s'exhibiran films de l'Argentina, Colòmbia i Guatemala: "Els membres de la família", dirigida per l'argentí Mateo Bendesky, "Monos", del colombo-equatorià Alejandro Landes, i "Temblores", del guatemalenc Jayro Bustamente.