Fira Mediterrània de Manresa és el tercer millor gran festival dedicat a les músiques del món, segons ha donat a conèixer el jurat de la primera edició del Festival Awards de Transglobal World Music Chart (TWMV), i ocupa la quarta posició al Top 10 global. Pel que fa al rànquing dels premis en la categoria de grans festivals, han quedat classificats per davant de Fira Mediterrània, empatats en primera posició, el festival australià WOMADelaide i el coreà Jeonju Int'l Sori Festival. Aquests dos festivals també ocupen el primer lloc del Top 10 Global, seguits pel World Music Festival Bratislava (a Eslovàquia) i Fira Mediterrània.

Transglobal World Music Chart va ser fundat l'any 2015 per Ángel Romero (WorldMusicCentral.org, Estats Units), Araceli Tzigane i Juan Antonio Vázquez (Mundofonías, Espanya) amb l'objectiu de crear una xarxa de crítics musicals que treballen en la difusió regular de les músiques d'arrel i del món mitjançant qualsevol tipus de mitjà.

TWMC elabora diferents llistes d'àlbums al llarg de l'any, seleccionats segons la seva qualitat. Els membres de la xarxa treballen així per "la difusió de les millors produccions de músiques del món" i, com ha explicat Fira Mediterrània en un comunicat, es basen "en el mèrit i el talent, en comptes de la popularitat, les grans produccions o les vendes de discos".

Es van rebre un total de 24 sol·licituds per participar en aquests premis, de les quals se'n van avaluar 20.