«Tothom té veu, per tant, tots podem cantar si ho volem». Així explicava el músic gironellenc Jordi Costa Sec el sentit de The Sing Sang Sung, un projecte que converteix els espectadors en artistes a través d'un taller de cant grupal. Una iniciativa que ja va explicar a aquest diari, al Berguedà Setmanal, el 16 de gener, i que es farà dissabte (16 h), a l'antic teatre de la colònia Vidal de Puig-reig.

La proposta ha estat un èxit de convocatòria, com ja va explicar el músic berguedà: en tan sols 48 hores s'hi van inscriure més de 450 persones d'arreu de Catalunya, que van doblar la previsió inicial d'una cantada per a 200 participants. I què cantaran? Sec, acompanyat del músic manresà Albert Palomar (que està preparant el seu tercer treball), ensenyaran des de l'escenari l'arranjament vocal de les cançons Mil Ocells de Txarango, Help de The Beatles i No puedo vivir sin ti de Los Ronaldos.

I com es farà? No hi haurà cap partitura i tot es basarà en l'escolta i la repetició de les melodies que Sec i Palomar els ensenyaran durant 3 hores per després interpretar-les en directe. La proposta segueix la línia iniciada fa deu anys amb els tallers Encants que el músic gironellenc dirigeix a diversos punts del territori, però amb una diferència. Els tallers del projecte The Sing Sang Sung es desenvoluparan únicament durant una sessió. Aquesta proposta és oberta a tothom: «No s'ha de saber tècnica vocal ni llenguatge musical, simplement tenir ganes de cantar», remarca Sec. La intenció del gironellenc és exportar aquestes sessions pel país. La prova pilot, dissabte, a Cal Vidal.

El músic, intèrpret i docent ha passat per diferents bandes, com Strombers. Titulat com a Certified Master Teacher a Estill Voice Training System, es va formar com a cantant i músic a Eòlia i al Taller de Músics de Barcelona.