Pau Roca obrirà aquest cap de setmana (1-3 de febrer) la programació del primer semestre de l'any al Teatre de l'Aurora d'Igualada amb l'espectacle humorístic Les coses excepcionals, un monòleg al voltant de les coses de la vida que valen la pena. L'equipament proposa setze espectacles escènics i musicals fins al maig.

En el camp de l'humor, també es podrà veure el nou espectacle del clown Guillem Albà, Calma! (24-26 de maig), així com la comèdia Al sostre (22-24 de febrer), on Oriol Grau i Pau Ferran són dos artistes que ajuden Miquel Àngel a la Capella Sixtina.

En el terreny teatral, es programen cinc espectacles. Torna Mort a les cunetes (8 i 9 de febrer), amb David Pintó a la direcció i Joan Valentí a la interpretació, sobre el crim feixista que va tenir lloc el 1939 a la carretera de Can Maçana. El 9 de febrer es compliran 80 anys dels fets. A principis de març, dos clàssics: Imma Colomer (directora) i Fina Rius (intèrpret) portaran a escena Ismene (dia 1), la germana d'Antígona; la Cia. Mea Culpa representarà La plaça del Diamant, de Rodoreda (del 8 al 10). En un registre més humorístic, Cia. La Simone farà Interiors, de Concha Milla, on tot es comença a espatllar en un sopar de dues parelles. Ernest Villegas interpetarà el monòleg Un obús al cor (10-12 de maig), de l'autor d' Incendis, Wajdi Mouawad.

També hi haurà dues propostes de teatre documental, els dies 23 i 24 de març: a No m'oblideu, Llàtzer Garcia tracta sobre el suïcidi juvenil; Mili KK, amb dramatúrgia de Marc Angelet i Jumon Erra, parla de la desobediència civil que va culminar en l'abolició del servei militar obligatori.

La mezzosoprano Marta Valero i el pianista Guillem Martí protagonitzaran l'òpera La veu humana, adaptació al català d'una peça de Jean Cocteau i Francis Poulenc (16 i 17 de març). La direcció és de Marc Rosich. Mònica Torra estrenarà Memoràndum, una sessió de contes per a adults sobre la memòria i els records.

En el capítol musical, 4 concerts: Cosmos Quartet tocarà Toldrà i Ligetti (17 de febrer); Ljubliana & The Seawolf presentaran el seu tercer disc, Libra, que transita per la psicodèlia i el krautrock (3 de març); a Tot sembla tan senzill, la cantant Celeste Alías, el guitar-rista Santi Careta i la rapsoda Sònia Moya homenatgen la poesia de Montserrat Abelló (14 d'abril); i David Riba (flauta) i Josep M. Comajuncosas (piano) viatjaran del Barroc fins al present (5 de maig).