Les localitats de Solsona i Piera formen part del conjunts de 35 poblacions que participaran aquest 2019 del programa de cinema infantil CINC, que inclou fins a 160 projeccions en els primers mesos de l'any. El projecte, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, que ha doblat totes les cintes, proposa pel·lícules de reestrena en català a preus reduïts i una àmplia distribució per tot el país (inclosa la Franja de Ponent amb Mequinensa i Tamarit de Llitera).

El CINC va aplegar l'any passat 23.000 espectadors. Per a la primera part del 2019, els films més programats seran En Ralph destrueix Internet, Smallfoot i Spider-Man.

Durant el primer trimestre de l'any, el Cinema París de Solsona acollirà les projeccions de La increïble història de la pera gegant (16 de febrer), Spider.Man. Un nou univers (23 de febrer), Smallfoot (9 de març), En Ralph destrueix Internet (16 de març) i La gran aventura dels Lunnis i el llibre màgic (23 de març). Les sessions tindran lloc en dissabte a les 18.30 h, amb entrades a 4.50 euros tant per als infants com els adults.

Per la seva part, el Teatre Foment de Piera acollirà, durant la primera meitat de l'any, les projeccions de les pel·lícules Els increïbles 2 (10 de febrer), Leo da Vinci, missió Mona Lisa (10 de març), El fill de Bigfoot (14 d'abril), Vaixells (12 de maig) i Quines bestioles! (9 de juny).

El projecte CINC estrena enguany una nova imatge promocional i té la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, ajuntaments i consells comarcals. Les altres localitats que acullen el cicle són: Agramunt, Badalona, Balaguer, Barberà del Vallès, Bellpuig, Blanes, Castelldefels, El Vendrell, Falset, Figueres (en dos espais d'exhibició), Girona, Granollers, Lleida, L'Hospitalet de Llobregat, Mollerussa, Montblanc, Olot, Platja d'Aro, Ribes de Freser, Ripoll, Roquetes, Roses, Sant Celoni, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Tàrrega, Terrassa i Tremp.