La cineasta Isabel Casanova (Manresa, 1976) és feliç amb la trajectòria del seu curt Salir del agua. Després d'haver estat seleccionat en 13 festivals d'arreu del món, de París a la Cerdanya i de l'Uruguai a Extremadura, passant per Nàpols, Mèxic... ara es projectarà en el marc de les sessions de Cineclub Manresa a l'auditori de la Plana de l'Om. Serà dins el cicle Soc com soc, de tres pel·lícules que parlen de l'encaix de les persones LGTBI dins la societat. Salir del agua compartirà cartell demà (a les 18.30 h) amb Carmen y Lola, pel·lícula d'Arantxa Echeverría.

Salir del agua, curt de 8 minuts protagonitzat per les manresanes Silvia Nieto i Mireia Fer-ré, narra la història d'amor secreta entre dues adolescents que s'estronca per la pressió social que sent una d'elles. Casanova destaca la importància que seleccionin el seu treball als festivals «perquè es vegi al cinema, que és on s'ha de veure». Per això va viure «una nit especial» a final d'agost quan ja va omplir la Plana de l'Om per projectar el curt «amb gent que m'estima. Va ser una festa». Només havia pogut acompanyar Salir del agua als festivals d'Alacant, en l'estrena, i de Roma, en el debut internacional, i destaca que va ser «interessant poder parlar-ne amb el jurat».

Casanova, que treballa en la fotografia empresarial i en els vídeos corporatius, va fer un màster en direcció de fotografia cinematogràfica a l'ESCAC i va debutar amb Un cadàver al riu, un thriller rodat en part a Regió7. L'any passat va dirigir el curt The end, escrit per Núria Russiñol i també LGTB. I ara està a punt d'iniciar el rodatge de Sex Shop, comèdia eroticofestiva sobre el desig i la bisexualitat. Tindrà el manresà Gerard Quinto com a ajudant de direcció i obrirà un Verkami per finançar-lo. I queda pendent un altre curt: Los años que me quedan, sobre dues dones que viuen en una residència.