La Sala Dos de Gener d'Artés viurà avui el festival Fun Dan Fest, una iniciativa de la companyia Fun Dan Mondays per recaptar fons que serveixin per produir el material audiovisual necessari per donar a conèixer l'espectacle Tarab. La vetllada s'iniciarà a les 20 h amb la proposta poeticomusical Mensajeras In-Mundas, del trio Las Rubias, i continuarà a les 22 h amb Tarab, que lidera el percussionista Dan Arisa i posa en escena una gran estructura de bidons i una vintena d'artistes.

«Fa temps que tinc el projecte al cap», explica Arisa: «L'any passat vam fer una prèvia a Balsareny, i ara fem un festival perquè necessitem diners per produir els audiovisuals que ens permetin donar a conèixer l'espectacle». Tarab és una paraula àrab que expressa l'èxtasi produïda per una emoció, en aquest cas la música, i serveix a la companyia per explicitar els sentiments que vol provocar amb la música i els tastets de circ i dansa que completen l'espectacle.

Sobre l'escenari, una piràmide gegant de bidons com a «puntal de Tarab», apunta Arisa. Els altres eixos centrals són «la música original escrita per mi i el fet que tot és en directe». Amb una estètica que recorda alguns espectacles de La Fura dels Baus, prop d'una vintena d'artistes versàtils -la majoria, músics- despleguen una obra musical composta de fragments que tenen el fil conductor de l'emoció que genera la música. Tot i que se'l coneix sobretot com a percussionista, Arisa avisa que «el muntatge es crea a partir de la música, no només la percussió, ja que també hi ha tres trombons, dos teclats, un baix i una bateria inventada».