«És una segona oportunitat que no esperàvem, però que s'ha pogut lligar. Torna Emilio Solla i amb l'afegit de Rodrigo G. Pahlen. És un plaer compartir escenari amb ells», així d'exultant es mostra el gironellec Jordi Pujols, director de l'Escola Municipal de Música Mestre Josep Maria Castella de Navàs, davant l'inici de la segona edició dels concerts d'hivern de Navàs, que tornen a comptar amb el reconegut pianista i compositor argentí, establert a Nova York i nominat als Grammy. Aquest cop Solla presentarà el seu nou treball discogràfic, UrgenTango, que signa amb l'uruguaià Rodrigo G. Pahlen, també compositor i pianista reconegut internacionalment, però en aquest cas resident a Barcelona.

UrgenTango, que es podrà escoltar demà (19 h, a la pista del Club d'Avis), genera un paisatge sonor únic amb una forta empremta del tango, i farà un recor-regut per grans clàssics jazzístics com Like Sonny, de Coltrane; Antonia, de Pat Metheny; Segment, de Charlie Parker; i milongues i tangos clàssics fins a obres de Piazzolla. Solla, al piano, i Pahlen, a l'harmònica, estaran acompanyats en aquest concert pel contrabaixista Manel Fortià.

A banda de l'excepcionalitat de poder tenir el recital d'aquests intèrprets (van actuar la setmana passada a Barcelona dins de la seva gira per Europa), Pujols destaca el fet que s'avinguin a compartir escenari amb els alumnes de l'escola de música. «L'experiència de l'any passat li va agradar molt, a l'Emilio, i ja va dir que li agradaria repetir», destaca Pujols. Encara no ha escrit la cançó especialment per als alumnes que va dir que faria, però sí que tocaran amb la trentena d'alumnes que integren les jazz band de Navàs i de Súria, ja que aquest cop s'ha sumat a l'esdeveniment l'escola de música d'aquesta altra població bagenca, on Pujols és professor d'acordió. «Fa molts dies que ens enviem partitures amb arranjaments, primer des de Nova York i ara ja des de Barcelona», per preparar un tast de 20 minuts abans de la presentació d' UrgenTango, explica el director de l'escola de música navassenca. Els alumnes (quatre saxos alts, un tenor i un baríton, quatre clarinets, cinc trompetes, un trombó, quatre flautes, piano, baix, bateria i guitarra) tenen a punt les peces Don't get around much anymore; L-O-V-E, en la versió d'Ella Fitzgerald; The Defibrillator; i Easy Money, un clàssic per fer solos i improvisar.