Jaume Fornells (Manresa, 1959) és l'impulsor d'Art al Jardí, iniciativa que durant sis temporades (ara està en any sabàtic) ha organitzat exposicions pictòriques al jardí de la casa de la família Fornells-Uró a Pineda de Bages. Fornells, que durant una vintena d'anys va ser gestor de patrimonis i director de la sala de borsa de Caixa Manresa, va reprendre la passió per la pintura en plegar de la feina i ara li ha arribat l'hora de protagonitzar la primera exposició amb la seva obra. Serà a la vermuteria San Petrich (Sant Prim, 22) de Santpedor, i la inauguració tindrà lloc avui (20 h), amb un vernissatge amb cava. La vintena de quadres de la mostra es podrà visitar fins al principi de març.

Fornells, habituat a organitzar exposicions per als altres, va rebre «amb sorpresa, il·lusió i nervis» la proposta de protagonitzar una mostra per part dels responsables del San Petrich, un local que habitualment ja fa exposicions i altres activitats culturals, com música en directe. El contacte es va produir perquè, fins ara, el Sant Petrich ha acollit una mostra de Pep Jaumeandreu, «un amic que ja havia exposat a Pineda», i Fornells va anar a visitar-la.

Arran de la proposta, Fornells ha tingut «una setmana per fer 20 quadres». I d'aquí venen els nervis. La majoria són aquarel·les, però també hi haurà algun acrílic. I mostren paisatges, marines, algun de més figuratiu... i de petit i mitjà format. L'artista, que el primer cop que va mostrar un quadre seu va ser en una exposició de 10 pintors novells a d'Art al Jardí, destaca que la seva obra té influències dels seus tres mestres: Jaume Casacuberta, Carles Pellejero i Lluís Puiggròs. «És una sort haver-los pogut combinar, perquè gairebé no tenen res a veure l'un de l'altre», afirma.