06 de febrer de 2019
06.02.2019
Regió7

El casserrenc Manel Boixadera proposa un particular joc artístic en l'exposició «Família»

La mostra es podrà veure a l'ARTISTIC Galeria de Navàs a partir del dia 8 de febrer

06.02.2019 | 09:38
El casserrenc Manel Boixadera proposa un particular joc artístic en l'exposició «Família»

El proper divendres 8 de febrer s'inaugurarà a l'ARTISTIC Galeria de Navàs l'exposició "Família" de l'artista casserrenc Manel Boixadera (1994). El jove berguedà és conegut pels seus quadres amb colors vibrants, però en aquest cas a la mostra s'hi podran trobar obres amb contrastos i degradats de blancs i negres creats a partir de pintura a l'oli, així com també dibuixos fets a llapis.

El títol "Família" serà el punt de partida per a introduir-nos en el particular joc artístic que ens proposa el Manel. Lluny de ser una exposició tradicional, l'artista ens mostrarà a través dels seus quadres una sèrie d'obres que recorden als fotogrames de pel·lícules de gènere negre on a través del llenguatge visual i la seva interpretació, el receptor serà el que acabarà de crear la trama a través de la seva imaginació.

«En aquesta sèrie de fotografies pintades i dibuixades he intentat crear una pel·lícula a partir de fotografies que he fet a amics, pares, avis,... tots família. La vida és una pel·lícula, i el més interessant és què fa cada actor quant torna a casa. Això és una història de la vida que relaciona tots aquests actors», explica Boixadera. 

Des del maig del 2018, al poble de Navàs es va emprendre un projecte artístic per impulsar l'art a través d'exposicions mensuals. Inicialment el projecte rebia el nom d'Espai Lavolta, però aquest ha anat evolucionant fins a esdevenir al nom actual d'ARTISTIC Galeria. Aquesta neix amb una doble missió, la de normalitzar i fer accessible l'art a tothom, i la de fer visibles els artistes i la seva obra. No només és un espai expositiu, sinó una associació de persones que vetllen per incentivar i normalitzar l'art a través de diferents accions, amb propostes encarades a les escoles, a través de tallers i xerrades, al teixit cultural, amb el Mercat d'Art, subhastes i concursos de pintura ràpida, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.