La poeta Yolanda Esteve Giner (Sant Andreu, Barcelona, 1970), tècnica de Cultura de l'Ajuntament de Manresa -ciutat on resideix des de fa més de deu anys- i ànima del festival Tocats de Lletra, presentarà avui (19 h) a la llibreria Papasseit el seu tercer poemari, Zero (Viena Edicions), guardonat amb el Premi Betúlia de poesia, Memorial Carme Guasch 2018. El recital, d'entrada gratuïta i obert a tothom, inclourà la lectura d'una selecció de poemes per part de l'autora, que estarà acompanyada d'Anna Vilajosana, Mercè Argemí i Sílvia Flotats.

Esteve és llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i ha treballat sempre en l'àmbit de la gestió cultural. Ha publicat tres poemaris, tots ells guardonats: Perifèries (Premi de Poesia Creu Verda de Montblanc,

2016), Intercity (37è Premi de Poesia Senyoriu d'Ausiàs March, 2017) i Zero. Aquest darrer indaga en la infantesa, la revolta sobre la por, l'altre i el jo, l'amor, la memòria, el llenguatge i el paisatge. Zero vol ser un retorn a l'origen, un espai neutre on comencen les preguntes.