La setena edició de l'Encesa de la Nova Llum, que es farà el dimecres 20 de febrer, a la plaça Sant Domènec, tindrà com a novetat destacada un espectacle de llum i so que es projectarà a la façana de la Buresa, inspirat en el procés de decidir junts el nou model de país. Es tracta d'una instal·lació interactiva, pensada també per als més petits, i el fil conductor serà una cançó tradicional catalana, símbol de pau i llibertat, versionada a càrrec del productor Aleix Martin en tres estils actuals (trap, reggaeton i techno), per expressar així la Catalunya moderna i pluricultural. L'espectacle començarà quan es faci fosc.

La proposta s'ha presentat avui al migdia, a la plaça Sant Domènec, davant la Buresa, amb els promotors de la iniciativa, Òmnium Bages-Moianès, amb el president Jordi Corrons; l'empresa Sonica, amb Joan Sanllehí, i Lucía Alcaina, directora artística del projecte i Alfons Rodríguez, integrant de Manrusionica, encarregats de buscar un equip "manresà" per a la creació de l'espectacle. El públic serà l'encarregat d'activar les diferents caçons i els llums i, com a gest simbòlic, explica Alcaina, "el punt de partida de qualsevol escena lumínica serà el color groc". Paral·lelament, i com fa tres anys, Òmnium suma a l'Encesa de la Nova Llum, una actuació o acció artística a Sant Domènec, que enguany protagonitzarà Txema Rico, que crearà una instal·lació "anàrquica", explica l'artista, que voldrà ser una "representació onírica del cosmos: pensar en espelmetes enceses em va portar al naixement de la llum". La imatge serà resseguida amb milers d'espelmes amb l'ajuda dels voluntaris. A Rico l'ajudaran alumnes del Cicle d'Animació Sociocultural IES Guillem Catà.

Així mateix, l'Encesa de la Nova Llum, que fa 7 edicions que promou Òmnium, portarà més de 30.000 espelmes al centre històric de Manresa, amb la col·laboració d'una desena d'entitats. Tothom qui vulgui encendre els milers d'espelmes a la plaça de Sant Domènec i als carrers del nucli antic pot adreçar-se a l'Espai Òmnium o bé trucar al telèfon 93 872 63 21 o a bages@omnium.cat. Es demana als voluntaris que siguin a Sant Domènec a les 7 de la tarda.

La coordinació d'aquesta activitat, inclosa en la festivitat de la Llum, és d'Òmnium, amb la col·laboració de l'ANC de Manresa, l'AV Barri Antic, Associació de Comerciants del carrer Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i voltants, Associació Misteriosa Llum, DIESA, El Galliner i particulars.