La companyia d'improvisació teatral pionera a Catalunya, Planeta Impro, va tornar divendres passat als escenaris manresans amb l'espectacle Impro Horror Show. Es tracta de l'última de les seves més de deu obres de teatre basades en l'absoluta improvisació a través de la interacció constant amb el públic.

Dirigits per José L. Adserías i Ángel Galán, sis esquetxos sobre fantasmes, zombies, vampirs i altres éssers de temàtica terrorífica van mostrar la seva cara més humorística al públic del Conservatori de Manresa. Abans que comencés l'obra, cada persona del públic va haver d'escriure una frase qualsevol. Aquestes frases, de forma aleatòria, desafiarien els actors convertint-se en els títols i els arguments d'aquests sis esquetxos.

«Vosaltres no sabeu el que veureu, però el millor de tot és que nosaltres no tenim ni idea de què farem». Així intoduia l'espectacle Sergi Príncep, que juntament amb Mai Boncompte i Ángel Galán van mostrar com les històries de terror poden ser divertides. Cada actor va protagonitzar dos dels sis esquetxos, proposant activitats interactives per poder desenvolupar-los: fer sortir persones del públic perquè representessin amb sons les seves accions, fer decidir al tècnic de so cada quan la història havia de fer un gir improvisat, entre d'altres. Es tractava, doncs, d'anar-se posant obstacles perquè la representació fos cada cop més dificil però a la vegada més divertida.

L'objectiu, fer esclatar el públic de riure en tot moment. De fet, tant va ser així que ni tan sols els mateixos actors no se'n podien estar de riure a ple pulmó davant les improvisacions cada vegada més esbojarrades dels seus companys d'escenari.

La companyia no descarta una nova obra de la col·lecció Impro Shows i ells mateixos, al final de l'espectacle, van explicitar l'èxit espatarrant que estan tenint, pel fet que «cada obra és única» i no la fan seva, sinó que la fan del públic, a qui divendres van mostrar el seu total agraïment.

El muntatge, que a Manresa obria la temporada de Platea Jove, continua fins al juny a Barcelona, al Teatreneu, on es poden gaudir d'altres de les variacions que ofereix la companyia, com ara Impro Show o Impro Show Lovers Night. Totes elles amb un fil conductor: humor sense guió amb la complicitat del públic.