La Plataforma Amics del Conservatori fa una crida a tothom que pugui aportar fotografies, cartells, factures o altres materials històrics i records del teatre manresà per il·lustrar un llibre recopil·latori que s'està preparant sobre aquest emblemàtic edifici.

En els 140 anys d'història del Conservatori, ubicat entre els carrers Jaume I, Muralla Sant Domènec, Plaça Sant Domènec i carrer Mestre Blanch, hi ha hagut més d'una cinquantena d'usos. Gimnàs de la Falange Española, la Sala Mestre Blanch, Hospital Militar, Servei d'Atenció a la Dona, lavabos públics, escenari de la gravació de la pel·lícula 'Plácido'... són només alguns dels usos de les dependències que envolten el teatre, construït el 1878, i de les quals es busquen fotografies i qualsevol testimoni que pugui ser d'interès de cara al llibre.

La Plataforma també busca cartells, fotografies dels espectacles i esdeveniments que s'han fet al llarg dels 140 anys anys del teatre. A tothom qui cedeixi material, a part de garantir-ne la conservació, es reconeixerà, la seva col·laboració en l'edició d'aquest llibre. Sortirà publicat el mes de novembre i el signaran Francesc Comas, Àngels Fusté, Joan Closas, Joan Morros i Rosa Clarena.

Les persones que tinguin material poden adreçar-se a les taquilles del Kursaal (matins de 10 a 13 h i tardes de 18h a 21 h) o enviant un correu a amicsdelconservatori@gmail.com.