19 de febrer de 2019
19.02.2019
Regió7

Jordi Fosas, nou director artístic de la Fira Mediterrània de Manresa

L'olotí que agafa el relleu de David Ibáñez fins ara era el president del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny i director del Festival Ésdansa de Les Preses

19.02.2019 | 16:53
L'olotí Jordi Fosas

La comissió de valoració del concurs convocat per la Fundació Mediterrània, fira d'espectacles d'arrel tradicional per proveir la plaça de director artístic de Fira Mediterrània, ha decidit que sigui l'olotí Jordi Fosas qui assumeixi aquesta responsabilitat. Jordi Fosas té una llarga trajectòria vinculada amb el món de la cultura popular, mitjançant el Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny i el Festival Ésdansa de Les Preses. Fosas ha estat escollit entre les set candidatures presentades i s'encarregarà de la programació artística de la Fira durant els propers tres anys. A banda de la seva vinculació amb el món de la cultura popular, Fosas ha estat escollit pel contingut del projecte artístic presentat, a més de per la seva experiència contrastada.

Vinculat a la cultura popular

Jordi Fosas, nascut a Olot l'any 1976, és des de 1996 president del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, entitat especialitzada en la recerca, formació, creació i difusió de la dansa d'arrel tradicional; ha estat, des del 2001 i fins a l'actualitat, director del Festival Ésdansa de Les Preses, on també va ocupar el càrrec de gerent durant els anys 2006 i 2007. Des de l'any 2010 ha estat vicepresident de Festivals du Sud, Xarxa de Festivals del sud d'Europa de danses populars. En el mateix àmbit de la cultura popular, i durant deu anys, va ser secretari de l'Agrupació d'Esbarts de les comarques Gironines. Jordi Fosas també està relacionat professionalment amb el món de la producció de grans esdeveniments, com a soci cofundador i director-gerent de l'empresa La Caraba Produccions - serveis a la cultura SL, empresa especialitzada en la producció i serveis tècnics integrals per a esdeveniments.

Procés iniciat a finals de novembre

El procés de selecció de la nova direcció artística es va obrir a finals de novembre amb la publicació de les bases del concurs. Fins al 18 de desembre es van rebre les propostes dels candidats i a partir d'aquella data es va iniciar el procés de selecció.

La comissió de valoració de candidatures ha estat formada per Antoni Herrera, subdirector general de Protecció i Promoció de la Cultura Popular i Tradicional del Departament de Cultura de la Generalitat, en qualitat de president; de Cristina Sanchis, cap del Servei de Promoció i Dinamització de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural (DGCAPC); Olga Brea, tècnica superior de la DGCAPC; Jordi Basomba, gerent de Manresana d'Equipaments Escènics; Josep Simon, cap del Servei de suport a l'Alcaldia i Presidència, i Lídia Hinojo, gerent de la Fundació Mediterrània, com a vocals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.