La 7a edició de l'Encesa de la Nova Llum se celebra avui (19 h) a la plaça de Sant Domènec, i s'estrenarà un espectacle interactiu de llum i so que es projectarà a la façana de la Buresa, creat per l'empresa manresana Sònica. El fil conductor serà una cançó tradicional catalana versionada pel productor Aleix Martín en tres estils actuals (trap, reggaeton i tech-no), per expressar pau, llibertat i una Catalunya pluricultural.

Els promotors de la iniciativa són Òmnium del Bages-Moianès, l'empresa Sònica, amb Joan Sanllehí, la directora artística Lucía Alcaina, i Alfons Rodríguez, de Manrusionica. Sònica ha disseccionat cadascun dels temes i ha creat escenes de llums que es projectaran i que estaran vinculades a les cançons. A la plaça s'hi situarà un escenari amb una pantalla tàctil pensada perquè els més petits puguin participar-hi i, pitjant uns botons, activaran la trentena de llums i les melodies que crearan les escenes que es projectaran a la façana de la Buresa.

Òmnium omplirà la plaça i els carrers adjacents amb 30.000 espelmes. Una acció que estarà acompanyada d'una obra de gran format creada per l'artista Txema Rico. La imatge serà resseguida amb milers d'espelmes.