El Kursaal tanca avui el 12è aniversari de la reobertura del teatre amb les 12 campanades que protagonitzaran Quim Masferrer, Natxo Tarrés i Santi Arisa a les 12 de la nit al pati de l'equipament del passeig Pere III de Manresa. Aquesta és una de les accions per celebrar els 12 anys del Kursaal, una festa que començarà a les 11 de la nit al pati amb actuacions i números musicals amb la col·laboració dels ballarins de Cabaret33, l'Escola de Dansa Julieta Soler, Manresa Teatre Musical i el grup de música Bob i el Lladre. El manresà Jordi Callau conduirà l'acte, que es clourà a les 12 de la nit amb les 12 campanades.

50 % de descompte

A més a més, des de les 12 del matí fins a les 12 de la nit, es podran comprar entrades amb la tarifa del 50% de descompte de tots els espectacles programats fins al mes de juny, excepte l'espectacle de Les Luthiers, i els cicles d'Imagina't, Petit Kursaal, Gust de Jazz i del cicle 3/4 de Música.

Concert i xerrada

D'altra banda, a l'entorn de l'aniversari, el compositor i pianista sallentí Carles Cases porta a terme avui (20 h) el darrer dels tres concerts programats per a la Sala Petita del Kursaal. A partir de les 21.30 h, a la Sala Gran, l'actor Quim Masferrer i el músic Natxo Tarrés protagonitzaran la darrera xerrada del cicle «Manresa des d'una altra mirada», impulsat per l'Ajuntament de Manresa els darrers mesos, amb el títol «Festa és cultura, Manresa cor de la festa».

Jardins de Llum

L'altre focus d'atenció de la jornada és una nova edició de la ruta artística Jardins de Llum. Des de les 19 fins a les 22 h, en diferents espais interiors i exteriors del nucli antic de la ciutat se situaran una vintena de projectes -molts d'ells d'artistes de la Catalunya Central- que treballen amb els conceptes de la llum i l'aigua, els elements centrals de la Festa de la Llum. La proposta és gratuïta.