La pel·lícula manresana "7 raons per fugir" ("7 razones para huir"), d'Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras, participarà en la Secció Oficial a concurs de la 22a edició del Festival de Màlaga, del 15 a 24 de març. El certamen ha fet públic avui algunes de les produccions espanyoles que hi prendran part en la secció oficial. Acompanyant el film de Soler, Quinto i Torras -que suposa el seu debut en el llargmetratge- també hi haurà "La banda" de Roberto Bueso; "Litus" de Daniel de la Orden i "Staff Only" de Neus Ballús. Per a l'equip manresà, participar en la secció oficial del Màlaga és "una sort, un honor i una responsabilitat", explica Soler perquè "som conscients que aquest certamen és un dels principals aparadors de la cinematografia espanyola, amb tot el que això comporta". Respecte els seus companys de certamen, Soler té clar que "competirem amb bona part de les pel·lícules que seran els millors films de l'any. Ja arriben d'altres festivals o generen grans expectatives".

L'estrena oficial de "7 raons per fugir", però, i com ja va avançar aquest diari, serà americana, en el festival South By Southwest (SXSW o South By) un certamen nascut fa més de dues dècades que va auspiciar el director Richard Linklater ("Boyhood"), a Austin i que se celebra del 8 al 18 de març. En la secció Midnighters s'estrenarà oficialment el film manresà, la única pel·lícula espanyola seleccionada per al festival

"7 raons per fugir"

"7 raons per fugir" és una producció de Producciones del Interior AIE amb producció associada de No hay banda SL i Compacto SCCL, amb guió del dramaturg, crític de cinema i col·laborador d'aquest diari, Esteve Soler.

La cita té en el repartiment Emma Suárez, Lola Dueñas, Sergi López, Francesc Orella, David Verdaguer, Jordi Sánchez, Pepe Viyuela, Alain Hernández, Aina Clotet, Vicky Peña, Ramon Fontserè, Àgata Roca, Núria Gago, Borja Espinosa, Pol López, Rosa Cadafalch i el sallentí Albert Ribalta amb la col·laboració d'Alex Brendemühl i Manuel Soto.

"7 raons per fugir" neix de l'exitosa primera trilogia de les Contres de Soler i és conseqüència directa de la gran rebuda del curt "Interior. Família", escrit pel dramaturg i codirigit amb Quinto i Torras. "Interior. Família" va fer una excel·lent carrera en els circuits nacionals i internacionals. El film arribarà als cinemes del país el 5 d'abril però tindrà preestrena manresana, al Kursaal, el dia 26 de març. Rodat a Manresa, Berga i Terrassa, el llarg és una comèdia negra que critica àcidament la societat partint de ser històries quotidianes amb personatges portats a l'extrem. Una família, un nen pobre, uns veïns, una inquilina, un empresari, un atropellat i un casament. Set històries que mesclen horror i comèdia negra. Set visions surrealistes d'una societat que no progressa.

"La banda"

"La banda"El valencià Roberto Bueso explora la necessitat de recuperar el que es deixa enrere en la seva opera prima, 'La banda', produïda per Missent Produccions i Mod. El repartiment està format per Gonzalo Fernández, Charlotte Vega, Pepo Llopis, Xavi Giner, Hugo Rubert, Imma Sancho, Enric Benavent i Carlo Blanco.

La pel·lícula narra la història d'Edu, un jove músic que viu a l'estranger i torna a la seva València natal per assistir al casament del seu germà. El retorn desperta en ell la necessitat de recuperar tot el que va deixar enrere: especialment a Alícia, l'eterna núvia del seu millor amic.

"Litus"

"Litus"Dirigida per Daniel de la Orden i basada en l'obra teatral de Marta Buchaca, "Litus" està produïda per Litus Audiovisual A.I.E., Álamo Producciones Audiovisuales, Neón Producciones, i A Contracorriente Films.

Definida pel seu director com una "dramèdia" o "comèdia dramàtica", "Litus" parla d'aquestes amistats trencades que sempre es poden tornar a acoblar encara que les esquerdes siguin visibles. Per a narrar-la, De la Orden ha sumat un repartiment format per Quim Gutiérrez, Belén Cuesta, Miquel Fernández, Adrián Lastra, Alex García i Marta Nieto

Després de la mort de Litus, Toni reuneix novament els seus amics després d'un temps sense veure's. Però Toni els dona una notícia inesperada: Litus va deixar una carta de comiat per a cadascun d'ells. La trobada per parlar de Litus es converteix en l'ocasió per descobrir els secrets més íntims i les emocions amagades al llarg dels anys.

"Staff Only"

"Staff Only"Finalment, Neus Ballús dirigeix "Staff Only", una co-producción hispano francesa d'Ikiru Films, El Kinògraf, Turanga Films, La Terraza Films, i Les Films Hatari, amb guió de Neus Ballús i Pau Subirós, protagonitzada per Elena Andrada i Sergi López, amb Diomaye A. Ngom, Ian Samsó, Madeleine C. Ndong, Margi Andújar i Mody Fall.

El tàndem creatiu format per Ballús i el productor i co-guionista Pau Subirós va partir d'un llarg treball de camp per escriure un guió a partir d'espais i històries reals de les quals han estat testimonis.

Segons Ballús, "Staff Only" és un retrat polièdric del turisme occidental a l'Àfrica i de la mirada del turista sobre la realidad africana. Marta, de 17 anys, passa les vacances de Nadal en el Senegal amb el seu pare, Manel, i el seu germà, Bruno. En el viatge Marta coneix Khouma, un senegalès una mica més gran que ella que treballa a l'hotel filmant les excursions dels turistes, i a Aissatou, una noia que neteja les habitacions