El Cor d'Esporles de Mallorca, dirigit per Marià Portas, oferirà avui (21 h) un concert a l'església de les caputxines (carrer Talamanca, 5), acompanyat per l'Orfeó Manresà, dirigit per Xavier Pagès. El concert és fruit d'un intercanvi entre les dues corals, començat el juliol del 2016 amb un concert de l'Orfeó Manresà a Esporles. El recital s'inclou en el Cicle de Concerts al Convent a l'església de les monges caputxines de Manresa, promogut per la Plataforma 379. Al final del concert els dos cors interpretaran conjuntament dues peces, una de les quals la popular Balanguera.

Avui, al llarg del dia i abans del concert, la coral amfitriona acompanyarà el cor mallorquí a Montserrat i visitaran, també, els llocs més emblemàtics de Manresa. Després del concert, amb entrada gratuïta, clouran el dia amb un sopar conjunt als locals de l'Orfeó.

El Cor d'Esporles és format per una quarantena de cantaires i el seu repertori inclou peces del renaixement, cançons tradicionals, populars i espirituals negres, entre d'altres. Al llarg de la seva trajectòria, la coral illenca ha actuat en pràcticament totes les viles i ciutats de l'illa de Mallorca, i a totes les Balears. La formació ha realitzat intercanvis a diferents ciutats i poblacions de la península, i dues sortides internacionals. En la seva visita a Catalunya, el cor s'allotjarà a Berga, i dissabte (19 h) farà un concert a l'Església Vella de Gironella, organitzat per la coral Estel.