04 de març de 2019
04.03.2019

Els veïns de l'Ametlla de Merola veuen fet realitat el nou pati de butaques del teatre

L'Associació Cultural Esplai proposa que el pas següent sigui la construcció d'un sostre per tenir millors condicions acústiques

04.03.2019 | 00:11
Veïns de l'Ametlla de Merola provant els nous seients del Teatre Esplai

El Teatre Esplai de l'Ametlla de Merola (Puig-reig) va agrupar el veïnat de la zona, ahir, per veure per primera vegada fet realitat el nou pati de butaques que feia tants anys que es reivindicava a l'Ajuntament de Puig-reig.

A l'acte hi van assistir una quarantena de persones, la majoria d'elles vinculades al teatre amb els tradicionals Pastorets o altres espectacles. El responsable de l'Associació Cultural Esplai, Òscar Cabra, va voler iniciar l'acte d'inauguració amb el públic assistent a dalt l'escenari i amb el taló baixat.

A continuació, els llums de l'escenari es van tancar i el taló es va obrir deixant veure, amb una llum tènue, les noves butaques retràctils de color vermell que lluïen a tota la sala del teatre.Un cop vistes les butaques, els veïns van poder seure-hi per així «provar-les», deia Cabra.

Aleshores es va passar un vídeo musical amb imatges de la construcció de les noves butaques, com també de les persones que formen part de l'associació culural o bé veïns de l'Ametlla, amb cartells que deien «jo també vull seure-hi bé».

Un cop vistes les imatges, el responsable de l'associació va voler agraïr a l'Ajuntament la feina realitzada, com també als veïns de l'Ametlla gràcies a la lluita contínua» per poder tenir un teatre digne», explicava. També va afegir que el proper pas és canviar la sonorització i construir un sostre amb les condicions acústiques necessàries, «però que el primer pas ja s'havia fet» .

L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, també va dirigir-se als veïns per explicar el procés i les dificultats que han sorgit al llarg dels gairebé set anys en què s'ha volgut dur a terme el projecte.

Altarriba va explicar que l'equip de govern de l'Ajuntament, des de l'inici de la legislatura, sempre havia tingut clara la idea de dur a terme el nou pati de butaques. De totes maneres, «l'Ajuntament no tenia el finançament necessari per poder fer factible el projecte», va explicar. També va voler afegir que, malgrat que hi van haver dificultats per trobar un finançament, al final es va trobar a quatre bandes: per una banda l'Associació Cultural de l'Ametlla, com també la Diputació de Barcelona, el departament de Cultura de la Generalitat i finalment l'Ajuntament de Puig-reig, i va assegurar que li van caure les llàgrimes quan va veure acabat el projecte «després de més de tres anys de lluita com a alcalde».

Òscar Cabra, abans d'acabar amb els parlament, també va enunciar que les butaques s'estrenarien amb la programació de primavera, que s'iniciarà el proper 6 d'abril i finalitzarà a mitjan mes de juny.

La presentació es va cloure amb aplaudiments intensos i amb un brindis sobre l'escenari per part de tots els assistents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.