Quan tothom donava per fet que Clint Eastwood ja s'havia retirat de l'actuació per sempre més i es limitaria a produir i dirigir, sorprèn tothom anunciant que protagonitzarà Mula, una tragicomèdia basada en una història real que s'insereix perfectament en l'univers fílmic del cineasta: ja no només perquè el seu relat sobre perdedors amb aires de western crepuscular casa molt bé amb la majoria de les seves grans obres, sinó perquè realment t'imagines pocs actors capaços d'interpretar amb convicció un personatge com aquest. El film, que ha tingut un pressupost relativament baix i ha estat tot un èxit a la taquilla nord-americana, mostra Eastwood convertit en Earl Stone, un home de 90 anys que veu com els deutes amenacen de deixar-lo sense el seu negoci. Sol i arruïnat, accepta una feina aparentment senzilla, que només implica llargues hores de conducció per les carreteres de l'Amèrica rural. Però quan rep el primer encàrrec acaba descobrint que està fent de mula per a un perillós càrtel mexicà, i cada viatge podria ser l'últim. Incapaç de sortir de l'embolic en què ell mateix s'ha ficat, acaba en el punt de mira de l'agent de l'FBI Colin Bates, que fa temps que busca la manera de desarticular la xarxa de repartiment dels narcotraficants.

Basada en un article de The New York Times sobre el cas que va cridar l'atenció del guionista Nick Schenk, Mula està rodada amb l'habitual sobrietat d'Eastwood, tot i que visualment presenta algunes novetats que demostren que aquest home mai renuncia a continuar reinventant el seu estil. Un dels plats forts de la pel·lícula és el seu extraordinari repartiment, que inclou Bradley Cooper (amb qui el cineasta ja va treballar a El franctirador, i de fet si l'actor va acabar dirigint Ha nacido una estrella va ser perquè Eastwood va acabar delegant-li el projecte), Michael Peña, Taissa Farmiga, Laurence Fishburne, Alison Eastwood, Andy García, Clifton Collins Jr., Loren Dean i la recuperada Dianne Wiest, amb qui l'actor i director comparteix unes escenes absolutament delicioses.

La banda sonora la signa el veterà trompetista de jazz Arturo Sandoval, que fins ara només era conegut a la indústria de Hollywood per les seves col·laboracions en algunes partitures de Hans Zimmer.