Fins al 20 de març hi ha temps per votar els premis Estrella i Estrellat que anualment atorga aquest diari dins la gala dels Premis Regió7, agraïments a les persones que han fet possibles aquestes quatre dècades. Enguany, la cita serà el 2 d'abril. Els candidats a premi Estrella són Gurp Horitzó de del Berguedà, Pades Bages i Kilian Jornet. Per contra, Adif/Renfe, l'Abadia de Montserrat i PTB aspiren al premi Estrellat. Pots participar emetent el teu vot des d'aquesta pàgina. Ara per ara, Adif-Renfe domina la votació del premi Estrellat i Grup Horitzó i Pades Bages estan molt igualats en la del premi Estrella.

Els guardons s'entregaran al teatre Kursaal de Manresa, en el marc de la gala del 40è aniversari de Regió7, que tindrà unes pinzellades de música, plàstica i humor. Per assistir-hi cal reservar localitat amb un formulari que apareix en aquesta web del diari. Només omplir aquesta reserva garanteix disposar d'un seient. Els particulars que vulguin assistir acompanyats o en grup han de fer les reserves de cada persona individualment, sense limitació de nombre.

L'acte, que tindrà la presència d'un membre del Govern de la Generalitat, reconeixerà el paper imprescindible que han jugat en aquests quaranta anys els fundadors, els treballadors, els subscriptors, els anunciants i tots els qui han fet de la lectura de Regió7 una forma diària d'informar-se sobre el que passa al seu voltant, al país i al món.

Dins la vetllada es concediran els guardons anuals de Regió7, que tradicionalment es lliuren a la sala Plana de l'Om, però enguany es traslladen al Kursaal per les característiques especials que adquireix la celebració. D'aquests premis, una part es concedeixen per decisió del Consell Assessor de Regió7, que es constitueix en jurat a partir de les propostes que li adreça la redacció, i una altra part es concedeix per votació popular.

L'acte del dia 2 començarà a les 7 de la tarda i es preveu que duri dues hores. Després, la festa es traslladarà al pati del Kursaal, on se servirà una copa de cava i un petit aperitiu.

El programa de celebració dels primers 40 anys de Regió7 inclou també una exposició sobre aquestes quatre dècades a la Catalunya Central, que es podrà veure a partir del maig a Berga, Manresa, Solsona, Puigcerdà, Moià i Igualada. La mostra recorre la història d'aquest territori a través de les fotografies publicades al diari, amb el complement d'algunes de les portades més destacades de tot aquest període.

Igualment, el dia de Sant Jordi es publicarà de franc amb el diari del dia un suplement especial de 132 pàgines que analitzarà a fons la gran aventura que la Catalunya Central ha viscut durant tot aquest temps, i recapitularà la trajectòria d'aquest mitjà de comunicació líder d'aquestes comarques.