11 de març de 2019
11.03.2019

El Lliure explora la història de la repressió feixista a Mallorca a «Mar de fons»

El muntatge dirigit per Pere Fullana es podrà veure des d'aquest dimecres fins al 24 de març

11.03.2019 | 18:15
La companyia Iguana Teatre presentant «Mar de fons».

'Mar de fons', la nova aposta de la companyia mallorquina Iguana Teatre, portarà a l'escenari del Teatre Lliure la història de la repressió feixista a Mallorca a partir dels testimonis del desembarcament republicà. L'obra, dirigida per Pere Fullana, es podrà veure a partir d'aquest dimecres fins al 24 de març al Teatre Lliure de Gràcia. El seu director ha explicat aquest dilluns que Mallorca encara arrossega un "rastre de por, repressió i silenci" de la Guerra Civil i el franquisme i que, al ser una illa i que era difícil fugir-ne, la gent va haver d'actuar com si no hagués passat res. Amb aquesta obra, la companyia intenta fer una "reflexió artística i teatral" a partir de documents i personatges reals que van descobrir durant la investigació per tirar endavant l'espectacle.

A l'obra hi actuen sis actors que donen vida a 57 personatges que aniran transportant a l'espectador des del desembarcament de tropes republicanes durant la Guerra Civil fins la mort de Franco. Amb diferents salts temporals, l'obra intenta relacionar els fets del passat i com aquests van afectar el futur de molta gent.

Fullana ha subratllat que 'Mar de fons' no és "un espectacle de quota mallorquina", sinó que és un espectacle que es pot extrapolar a tot el món. També ha afegit que un dels temes principals que es tracten és la relació entre les illes i Catalunya.

Per altra banda, la companyia ha lamentat que molta de la gent que va viure aquesta etapa s'està morint sense poder explicar les seves històries. És per això, que volien poder "donar veu a gent que fins ara no havia pogut explicar les seves històries". Fullana ha explicat que aquestes "ànimes perdudes" tenen la possibilitat de renéixer gràcies al teatre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.