Jo Jet i Maria Ribot, Anaïs Vila, el grup Bright Joy, Rubbersoul, Jan Bonet i Trio Psicosis són els músics manresans que s'han ofert a col·laborar en la festa de comiat de la sala Els Carlins, abans no comencin les obres de rehabilitació. El concert, presentat per Jordi Pesarrodona, tindrà lloc divendres, a les 22.30 h, i es demanen 3 euros d'entrada per ajudar a finançar la reforma de la sala, que data del 1903 i que ara presenta una imatge degradada. S'aprofitarà per fer el concert ara que a la sala és diàfana, un cop s'han desmuntat les butaques per poder iniciar els treballs.

El cartell del concert de la campanya VaCarlins és integrat pel duet de música de cantautor que formen Jo Jet i Maria Ribot, que just acaba la gira del disc «Lliure o descansar» acompanyat amb un cor. També per la cantautora de Santpedor Anaïs Vila ha publicat ja segon disc, «Fosc, cançons per veure-hi clar». A més actuarà el grup Bright Joy, que defineix el seu estil musical com a cold wave, està format per Josep Rojas (baix), Roger Rovira (guitarra) i Oriol Font (bateria). Uns altres que s'han apuntat a la festa són RubberSoul, que fan un viatge a l'univers beatle a càrrec de Carles Ladron de Guevara El lladre (veu i guitarra), Joan Fons (veu i baix), Jordi Ribot (veu i guitarra) i Jordi Vendrell (bateria i veus). El jove músic manresà Jan Bonet debutarà en públic al concert de VaCarlins, amb les seves pròpies composicions. I, finalment, completa el llistat d'artistes el Trio Psicosis, format per joves de Manresa (Ferran Soler Ferrics, Enric Perramon Raroasento, Alphonso Valdez Valtho i Jordi Calvo Alu) que escriuen i canten rap conscient, sobre les seves teories del cosmos i la vida.

Les obres de reforma dels Carlins que s'emprendran a partir d'ara tenen un pressupost de 130.000 euros, i consistiran en la millora de l'equipament tècnic, la rehabilitació i el canvi d'imatge de la sala i la nova climatització de calefacció i aire condicionat. L'actuació, segons expliquen els responsables de la sala manresana, també comportarà una nova orientació dels serveis que oferirà aquest equipament. Més enllà d'esdevenir un centre de la vida associativa, el que s'anomenarà Espai Carlins vol ser un motor de dinamització cultural del Centre Històric i de tota la ciutat, impulsant iniciatives de creació en l'àmbit de les arts escèniques i esdevenint un centre on treballin de costat la tradició i la innovació. Exemples d'aquest nou enfocament són el curs de formació per a joves en tècnica d'imatge i so que ja s'està realitzant o el projecte de teatre social «Li/ea/ving», dins del cicle MouTe-atre, que s'engegarà properament. El concert de divendres ja servirà per iniciar aquesta nova etapa.