El Museu Diocesà i Comarcal de Solsona engegarà el 15 de març la cinquena edició del cicle Divendres de pensament al Museu, que proposa per enguany quatre xerrades amb El camp del barroc com a argument central. Els coordinadors del projecte són Raül Garrigasait i Víctor Pérez, que reprenen la iniciativa un any més amb la voluntat que «sigui tan ambiciosa com les anteriors». Segons els responsables, «proposem que l'eix vertebrador de les conferències sigui la idea de barroc, no entès únicament com una època o estil artístic, sinó en les seves manifestacions més diverses. Ens acostarem a aquesta idea des de quatre camps diferents: art, territori, folklore i literatura.

Les xerrades tindran lloc els quatre divendres de quaresma -entre el 15 de març i el 5 d'abril- a les 19 h. D'aquesta manera, el cicle «entra en sintonia amb l'any litúrgic», ja que convoca la gent «a reflexionar sobre el món i les idees que fem servir per entendre'l».

El cicle començarà el dia 15 de març amb la xerrada 'Qui té por del Barroc? Diàleg sobre les reticències a la imatge del Barroc', amb Joan Bosch i Francesc Miralpeix. Jaume Cuadrench, amb la col·laboració de Carles Freixes i Albert Fontelles, parlarà el 22 de març: 'Improperis. L'evolució d'una identitat, del Barroc als nostres dies'.

La tercera cita tindrà lloc el dia 29 a càrrec de Dolors Miquel, que parlarà de 'La reinterpretació contemporània del Barroc en poesia'. Per la seva part, Perejaume clourà el cicle el dia 5 d'abril amb la conferència 'El camp de sota'. L'entrada és gratuïta.