L'Esbart Manresà de l'Agrupació Cultural del Bages presentarà demà (18.30 h), al Teatre-Auditori Agustí Soler i Mas, De l'ós, un espectacle de dansa tradicional que vol transmetre part dels elements festius i tradicionals dels Països Catalans. El nom de l'espectacle pren el títol de la darrera peça que es portarà a l'escenari, una interpretació escènica dels coneguts carnavals dels Pirineus que encara es duen a terme a diferents pobles del Vallespir.

Una recreació escènica i dansada de les festes de l'ós que se celebren actualment i que serveix per retre homenatge a aquesta figura animal tan preuada per la gent de les terres pirinenques. La direcció coreogràfica de De l'ós -que ocuparà tota la segona part del muntatge- la signa Jordi Gros i Santasusana, actual director del cos de dansa de l'Esbart, a partir de la música de Max Havart.

A la primera part, l'Esbart Manresà presentarà diverses peces coreogràfiques: Ball pagès: amb coreografia de Joan M. Miquel i música popular interpretada pel Grup Folklòric Sant Isidre de Ciutadella, amb les cantadores Antònia Buades i Antònia Serra (Sa Pobla); Vestida de nit: a partir d'una peça amb música de Castor Pérez i lletra de Glòria Cruz, interpretada pel Quartet Melt (versió d'Eloi Fort), l'Esbart Manresà ballarà aquesta coreografia d'Anna Navarro; Ball de prims: amb coreografia de Ricard Roig, arranjament musical de Jesús Ventura i interpretada pel Grup Trancasons de Reus; Manelic: la coreògrafa Anna Navarro presenta aquesta peça amb la música dels grups Sol i Serena i La Coixinera; Ball de la castanya: dansa coreografiada per Eduard Ventura amb la música d'Agustí Cohí i Grau; Somni de maig: a partir de la música del grup Les Violines i amb coreografia de Joan M. Miquel; i Marina: amb música d'Emilio Arrieta i instrumentació de Jordi Núñez, i coreografia d'Albert Sans.