La Coral Escriny de Santpedor encara un nou repte després de tancar la celebració del cinquantenari: portar a Santpedor els dies 12 de maig i 2 de juny una gran producció musical, la Passió segons Sant Marc, de Johan Sebastian Bach, que interpretaran amb l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 i cantants solistes. Per poder assumir el cost dels dos concerts, la coral bagenca ha posat en marxa un verkami per recollir 3.000 euros, una tercera part del cost total del projecte.

La nova presidenta de l'entitat, Mònica Torras, explica que «qualsevol iniciativa cultural o esportiva comporta un esforç i una despesa econòmica que sovint se situa al límit de les possibilitats de les entitats amateurs com la nostra. Per això hem engegat la campanya de micromecenatge».

Després d'interpretar algunes de les obres més conegudes de la música coral (el Rèquiem de Mozart -amb la Terrassa 48-, el Messies de Händel i el Glòria de Vivaldi), la Coral Escriny aposta per un altre dels grans compositors de tots els temps, J. S. Bach. Aquest cop es tracta d'una obra menys coneguda, però no menys interessant, en la qual el cor té un paper molt rellevant: la Passió segons Sant Marc.

A data d'ahir, ja s'havia recollit gairebé un terç de la xifra requerida (945 euros). Des de l'Escriny, han convidat escoles de música, formacions i corals de Catalunya, entitats del poble i tothom que vulgui ajudar-los a fer realitat el projecte. A canvi, la coral ha previst diferents recompenses per la col·laboració de tothom, que van des d'oferir entrades a un dels dos concerts en un espai preferent de la sala fins a fer constar els mecenes com a col·laboradors del projecte en el programa de mà.

La Coral Escriny és un cor mixt format per una seixantena de membres i està dirigit per Marc Reguant des del 2009. En la darrera dècada, ha fet una notable evolució en la cohesió i la sonoritat del conjunt.