Avui viatgen a Màlaga Gerard Quinto i Esteve Soler; demà al matí ho farà David Torras. Els tres directors manresans assistiran a la posada de llarg del seu film de debut, 7 raons per fugir, que es projectarà dimecres al Teatro Cervantes en el que serà l'estrena oficial de la pel·lícula a l'Estat espanyol. Ho farà en un dels millors aparadors: el 22è Festival de Màlaga, que se celebra fins diumenge. Una estrena amb catifa vermella on Torras, Quinto i Soler estaran acompanyats d'alguns dels protagonistes del film: Sergi López, David Verdaguer, Aina Clotet, Núria Gago i Lola Dueñas. Avui la pel·lícula, que participa en la secció oficial a concurs, comença a rodar amb el passi adreçat a la premsa al Cine Albéniz.

L'estrena estatal a Màlaga arriba després de la projecció del film al festival SXSW d'Austin (vegeu esglossat). Amb un pressupost de menys d'un milió d'euros, 7 raons per fugir té un dels principals focus d'interès en un repartiment extens i farcit de primeres figures, una demostració de força gens habitual en un debut.

Gravada a final del 2017 a Manresa, Terrassa i Berga, la pel·lícula té el guió del dramaturg Esteve Soler, neix de la reeixida primera trilogia teatral de les seves Contres i és conseqüència directa de la gran rebuda del curt Interior. Família signat pels tres manresans. El film és una comèdia negra que critica àcidament la societat -com les obres teatrals- partint de set històries quotidianes amb personatges portats a l'extrem.