La sala Canal de Isabel II de Madrid (c/ Santa Engracia, 125) dedica una exposició individual a la fotògrafa berguedana Tanit Plana (Berga, 1975) amb l'exposició Es lo que es, que, comissariada per Moritz Neumüller, mostra l'evolució artística de Tanit Plana, des del projecte Yayos (2001) -amb el qual va guanyar el premi Descubrimientos PHE 2002- fins a la seva darrera sèrie, Woods of Code, que inclou la instal·lació Aquí no hay nada que ver, dispérsense, realitzada expressament per a l'exposició. Es lo que es s'inaugura avui (20 h) i es podrà visitar fins al 19 de maig. Dijous, a les 7 de la tarda es farà una visita amb Tanit Plana.

Reconeguda com un de les talents més interessants de la seva generació, l'exposició de la berguedana ofereix un recorregut per uns projectes, com explica el comissari en la presentació de la mostra, que evidencien els canvis que la fotògrafa ha realitzat en l'ús de la imatge al llarg dels darrers 15 anys: «Des d'una aproximació íntima i directa, fins arribar a una pràctica més discursiva, oberta i investigadora».

L'exposició gira al voltant de dos eixos. D'una banda, «el desenvolupament cronològic de l'obra de Tanit Plana», que inclou noves lectures de les primeres sèries, com Violència aplicada (2001-2008). De l'altra, els aparells i processos que «l'han portat a construir el mitjà fotogràfic tal com el coneixem avui dia», des del dispositiu fotogràfic, passant per la interpretació de la imatge o la difusió en les xarxes.

Es lo que es, que també oferirà una visita amb el comissari, el dia 4 d'abril (19 h), es podrà visitar de dimarts a dissabte, d'11 a 20. 30 h; i diumenges i festius, d'11 a 14 h. L'1 de maig la sala romandrà tancada. L'entrada és gratuïta.