20 de març de 2019
20.03.2019

Troben pintures rupestres d'uns 5.000 anys d'antiguitat a Sant Fruitós de Bages

El conjunt ha estat declarat Bé Cultural d'Interès Nacional per part de la Generalitat de Catalunya

20.03.2019 | 13:00
L'alcalde de Sant Fruitós senyala les pintures.

A la zona de Les Brucardes de Sant Fruitós de Bages han sortit a la llum conjunt de pintures rupestres que daten de finals del Neolític i que per tant tenen uns 5.000 anys d'antiguitat. Es tracta de dibuixos que formen un mural dins d'una petita bauma de 3 metres de llargarài i 0,5 d'alçada i en ell s'hi poden veure un sol, unes barres i diverses formes d'animals.

L'Ajuntament, que ha anunciat la troballa aquest dimecres, afirma que la a Generalitat ha declarat el conjunt pictòric com a BCIN ( Bé Cultural d'Interès Nacional) i ha protegit la zona amb una tanca metàl·lica per tal d'evitar que es malmetin aquests elements. La setmana passada, l'administració catalana va fer l'acte d'entrega de les claus al consistori, que serà l'encarregat de permetre l'accés a la zona concertant prèviament la seva obertura en cas que es vulgui veure les pintures.

Els dibuixos van ser descobert per un escalador prop d'un camí que voreja el riu Llobregat, entre la Font de la Tolega i el Pla dels Rovellons. Es tracta d'un conjunt del tipus "Art Esquemàtic" amb un disseny molt bàsic, representant els mínims trets només per poder identificar els elements. Van ser dibuixats sobre una paret de roca calcària feble, que s'erosiona ràpidament. Per tal de protegir les pintures, la Generalitat ha instal·lat una tanca perimetral a l'entorn de la zona.

Des de l'Ajuntament es treballa per tal que les visites es puguin gestionar a través d'una entitat del poble. Els membres de l'entitat rebran prèviament informació específica per tal de poder explicar el conjunt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.