Amb l'objectiu de recollir tota mena d'opinions i idees, la Plataforma Amics del Conservatori organitza per al proper dissabte, 30 de març, una matinal de debat a l'entorn del futur de l'edifici del Conservatori de Manresa; un edifici que el ple municipal del desembre passat va aprovar -per unanimitat dels 25 regidors i regidores de l'Ajuntament- convertir-lo en un futur en un Centre de les Arts Escèniques.

La jornada, que té el suport de la regidoria de Participació Ciutadana, s'ha anomenat «Vine a dir-hi la teva». Entre 2/4 de 10 i 2/4 de 2 de la tarda, les persones inscrites visitaran en grups de 10 o 12 persones les 4 façanes exteriors de l'edifici, així com les diferents dependències de l'interior. Per recollir les idees que expressin els components de cada grup durant la visita hi haurà en diferents espais del recorregut uns relators que faran aquesta funció.

Un cop acabada la visita, que faran de forma simultània i rotatòria els diferents grups, cap a la una del migdia hi haurà un vermut a l'escenari del teatre. Mentrestant, els relators ordenaran les idees i propostes que hauran recollit al llarg del matí. A 1/4 de 2 es preveu que cada relator faci una lectura sintètica de les aportacions recollides. De totes les aportacions recollides, se n'editarà un document que es farà arribar posteriorment als participants a la matinal i que es farà públic per poder ser consultat per totes les persones que ho desitgin. Aquest document, conjuntament amb molts d'altres que s'han elaborat al llarg dels darrers 6 anys, serviran per encarregar la redacció del Pla Director de l'edifici, que es preveu fer al principi de la propera legislatura.

La convocatòria per participar en la matinal del dia 30 de març és oberta a tothom. S'ha convidat de forma especial els professionals de les arts escèniques, tècnics i dinamitzadors culturals, tècnics d'edificacions, gent de les entitats... i els polítics que concorreran a les eleccions municipals del mes de maig, tant de Manresa com del Bages, tenint en compte que el Centre de les Arts Escèniques tindrà vocació comarcal.

Per inscriure's a la matinal es pot fer mitjançant les butlletes que hi ha a les taquilles del teatre Kursaal o per via digital sol·licitant l'enllaç al correu amicsdelconservatori@gmail.com. Des de l'organització s'espera superar els 50 participants. A hores d'ara ja hi ha una vintena d'inscripcions. Es demana fer les inscripcions abans del dimecres 27 de març.