La pel·lícula 'Els dies que vindran' de Carlos Marqués Marcet ha triomfat la 22a edició del Festival de cinema de Màlaga. Concretament ha estat premiada amb la Biznaga d'or a la millor pel·lícula espanyola, un guardó dotat amb 12.000 euros, i amb la de plata a la millor direcció. A més, el jurat també ha reconegut la interpretació de María Rodríguez Soto en aquesta cinta atorgant-li la Biznaga de plata a la millor actriu. Per la seva banda, l'actor català Quim Guitiérrez ha estat premiat amb una Biznaga de plata al millor repartiment per Litus. '. El premi l''ha rebut ex aequo al costat de Mauro Sánchez Navarro per 'Esto no est Berlín'.

'Baracoa' de Pablo Briones ha rebut el Premi del Públic per part del Jurat Jove Documental de la Universitat de Màlaga.

El jurat de la secció oficial de llargmetratges d'aquesta 22a edició del Festival estava integrat per Andrés Bayona, Agustina Chiarino, Patricia Ferreira, Ignacio Ruiz Capillas y Diego San José.

Un any més, el festival ha tingut un fort accent català, ja que s'hi han projectat una trentena de produccions de casa nostra. '7 raons per fugir', d'Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras; 'Staff only' de Neus Ballús; 'Els dies que vindran', de Carlos Marqués Marcet i 'Litus', de Dani de la Orden, són les pel·lícules catalanes que han anat a competició. En el terreny del documental, també hi competeixen 'Baracoa' de Pablo Briones, 'El cuarto reino' d'Adán Aliaga i Àlex Lora i 'Hasta que las nubes nos unan, Guardiola-Diola' de Lluís Escartín Lara.