Sis persones participen en un joc, però no calculen bé els riscos i descobreixen que estan tancats en una habitació, una trampa mortal concebuda per una ment enigmàtica i tortuosa, on hauran d'aguditzar l'enginy (i controlar una pressió brutal) per assolir la llibertat. Aquesta és la premissa argumental d' Escape Room, una nova mostra d'un cinema laberíntic i claustrofòbic que ens submergeix en la lluita desesperada per la supervivència d'un grup atrapat en un trencaclosques extremament pervers.

El film recorda la nissaga Saw (una de les franquícies terrorífiques més populars del segle XXI) i el memorable Cube (Natali, 1997), un dels títols cabdals del cinema fantàstic de les últimes dècades. El modest llargmetratge del polifacètic Adam Robitel (guionista, productor, realitzador i actor) està creativament molt lluny de la dar-rera cinta, però és un consistent exercici de suspens psicològic que aspira (i ho fa) a posar a cent els nervis de l'espectador.

El punt fort és la posada en escena, que juga hàbilment amb uns recursos gens efectistes, i que introdueix algun detall expressiu vertaderament creatiu. La direcció, més que eficient en determinats moments, només pot redimir parcialment el llast feixuc que arrossega el film: un guió raquític, farcit de llocs comuns, que culmina amb un final fluix i decebedor. Un defecte (un tractament dramàtic que no està a l'alçada de la realització) que es repeteix en la majoria de les produccions terrorífiques de Hollywood. L'autor d' Insidious. La última llave ha embastat un malson moderadament atractiu (i sense pretensions), recomanable per als incondicionals del terror més concentrat, intens i retorçat.

Escape Room Estats Units, 2019. Thriller. 99 min. Direcció: Adam Robitel. Guió: Maria Melnik i Bragi F. Schut. Intèrprets: Taylor Russell McKenzie (Zoey Davis), Logan Miller (Ben Miller), Deborah Ann Woll (Amanda Harper), Jay Ellis (Jason Walker), Tyler Labine (Mike Nolan), Nik Dodani (Danny Khan), Yorick van Wageningen (Games Master Woo-Tan Yu). Pantalles: Bages Centre (Manresa), Guiu (la Seu) i Yelmo (Abrera).