El Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia acollirà a partir del 2 d'abril l'exposició «1939. L'abans i el després. El salvament del retaule de Rubió» . La mostra s'integra en una iniciativa organitzada per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i en la qual participaran un total de 25 equipaments.

L'objectiu és assenyalar aquestes institucions com a dipositàries de la memòria material així com el seu paper fonamental en la salvaguarda del patrimoni. Al Museu de la Pell s'exposaran dos fragments del guardapols del retaule gòtic de Rubió, que seran el pretext per explicar com es va aconseguir salvar aquest magnífic element, el procés de la seva restauració acabada la guerra civil, el seu retorn a l'església de Rubió i la conservació d'algunes parts originals no restituïdes, com la predel·la o aquests fragments del guardapols, actualment conservats al Museu Episcopal de Vic i al Museu de la Pell, respectivament.

La mostra també forma part del programa «El temor d'un futur incert. 80 anys del final de la Guerra Civil a Igualada», promogut pel consistori. L'exposició, gratuïta, es podrà veure fins el 30 de juny.