31 de març de 2019
31.03.2019
Regió7

Càlid homenatge al poeta berguedà

Climent Forner va rebre el Premi d'Honor de Cultura en una tarda en què també es va reconèixer La Closca i Nil Safont

31.03.2019 | 00:08
Conjunt de premiats amb les autoritats al monestir de Santa Maria de Serrateix, ahir

Climent Forner va ser un dels protagonistes, ahir, al monestir de Santa Maria de Serrateix, en l'entrega dels Premis Cultura del Berguedà 2019, on va rebre el Premi d'Honor d'enguany per la seva trajectòria.

Forner va tancar la nit iniciant el seu discurs recordant els seus germans, que havien mort recentment. Seguidament, va parlar amb forta reivindicació de la cultura i la llengua catalana fent referència a altres homes clau de la cultura berguedana, com ara mossèn Josep Armengou.

En l'entrega del premi honorífic, Xavier Pedrals, representant del jurat i director de l'arxiu de Berga, va ser l'encarregat de fer la presentació dels mèrits i la trajectòria de Forner. També va explicar que el jurat havia valorat, sobretot, l'extensió i la qualitat de la seva obra, marcada pel catalanisme, ja que «Forner sempre ha dit que la llengua catalana és la base de la nació», com també la visió del món que Forner tenia.

Però Forner no va ser l'únic premiat. En l'acte, que va iniciar a les 7 de la tarda al monestir de Santa Maria de Serrateix a través d'un itinerari al llarg del temple dirigit per Tràfec Teatre, també es va fer públic els guanyadors de les categories de creació artística i difusió cultural.

La consellera comarcal de Cultura, Anna Maria Serra, que va parlar sobre «el gran potencial cultural que té la comarca», va entregar el premi de creació artística, que va ser per a l'artista urbà Nil Safont, conegut com a Slim Art, un jove que realitza murals artístics de grans dimensions. El jurat va assegurar que s'havia valorat molt el seu caràcter innovador i el fet de ser ja un referent a la comarca d'aquest tipus d'art. El permi de difusió cultural va anar destinat a La Closca, una agrupació que va néixer amb la intenció de donar l'oportunitat a totes aquelles persones que tinguessin ganes d'interaccionar amb els altres, «de relacionar-se, de compartir, de treballar, d'expressar-se, de millorar, de jugar, de viure i, en definitiva, de fer teatre», asseguraven els premiats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.