El Local del Blat de Gironella tindrà durant tot el cap de setmana les portes obertes al públic per mostrar la trasformació de l'espai amb les obres dels darrers mesos. La tranformació suposa dotar la població d'un espai escenicomusical ben equipat de cara a la realització d'espectacles teatrals i musicals.

Al llarg d'aquests dies, el recinte acull actuacions de les entitats culturals del municipi, obres de teatre i concerts. Les activitats van començar divendres a la tarda amb un concert de l'aula associada de música de Gironella i l'Escola de Música de Puig-reig, i amb l'obra de teatre Rastres_Argelers, un viatge a la memòria dels refugiats de la Guerra Civil Espanyola. La jornada d'ahir es va completar amb l'obra de teatre Perduts, i per avui hi ha previst un concert de Tomeu Penya. A més, durant aquests dos dies, les entitats locals també oferiran concerts i espectacles gratuïts oberts a tots els públics.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Gironella, Lluís Vall, va afirmar que «amb la transformació cultural que ha viscut el municipi els darrers anys, aquesta renovació de la instal·lació era del tot necessària, ja que els actes cada vegada necessiten ser més professionals». A més, Vall asse-nyala que el nou equipament no només beneficiarà el municipi i les seves entitats, sinó que també millorarà l'oferta cultural de la comarca del Berguedà

El projecte ha tingut un cost de 324.000 euros, 50.000 dels quals s'han finançat a través de subvencions. La resta es paguen amb fons propis del consistori berguedà. Paral·lelament a la renovació de l'equipament, el consistori també ha apostat per l'adquisició de butaques que permetran millorar la comoditat dels espectadors. Es tracta d'un sistema de butaques que es podran posar i treure. El seu cost és d'uns 56.000 euros. Vall remarca que «això el fa un local molt polivalent, ja que s'hi poden celebrar actes de petit i gran format». I el local està equipat amb tecnologia led de baix consum.