«Si Manresa és cor de Catalunya, podem dir que Regió7 és el cor de la Catalunya Central». Les paraules del conseller delegat de Prensa Ibérica, Aitor Moll, poden ser un resum del sentiment que es va viure ahir en les deus hores de gala per celebrar els 40 anys del diari. L'èxit que va tenir la convocatòria, amb 800 persones que ahir van omplir el teatre Kursaal (platea i amfiteatre), és una mostra de l'arrelament a les comarques que són l'àrea vital de Regió7.

«Gràcies» també va ser paraula de coincidència en els parlaments que van pronunciar l'exdirector Gonçal Mazcuñán, Marc Marcè (director) i Xavier Domènech (director adjunt) quan es van dirigir als presents. Des de bona estona abans de les set de la tarda havien començat a arribar les persones que havien encarregat les seves entrades en dies anteriors, els distingits amb els premis Regió7 en els diferents àmbits (només amb l'absència sonada d'Adif) i també les autoritats que van presidir la festa d'ahir a la capital del Bages.

L'empresa, l'associacionisme, la cultura o l'esport tenien presència en un teatre Kursaal ple de gom a gom amb un ambient de festa i amb predomini dels somriures. El temps va respectar la cita, malgrat que hi havia algun pronòstic que parlava de l'amenaça de pluja, i els que ho van voler es van poder fotografiar al photocall que hi havia a la porta principal del Kursaal.

El degoteig de persones que van entrar cap a l'interior del teatre es va tancar amb l'aparició de Meritxell Budó, la consellera de presidència del Govern de la Generalitat, que va entrar en companyia de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent. També hi van ser la senadora Mirella Cortès i David Saldoni, alcalde de Sallent i president de l'Associació Catalana de Municipis, com també molts altres batlles de les comarques de la Catalunya Central.

Ignasi Genovès, director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, tampoc no es va perdre un acte en el qual Prensa Ibérica va tenir una àmplia representació amb Sergi Guillot (director general), Joan Serra (subdirector general de continguts per a Catalunya i les Illes Balears) i Fèlix Noguera (director general de Gestió de Catalunya).

La festa va acabar amb una copa de cava al pati del Kursaal després de la brillant versió de Heroes a càr-rec d'una banda formada per a l'ocasió.