La inauguració del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya Clam tindrà lloc el divendres 3 de maig, a les 8 del vespre, a la sala Plana de l'Om de Manresa. La pel·lícula que inaugurarà les projeccions és 'The (Mis)education of Cameron Post', la pel·lícula dirigida per Desiree Akhavan que va guanyar l'any passat el prestigiós festival de cinema de Sundance (Utah) i que es podrà veure per primer cop a Catalunya.

El film és un drama emotiu i extremadament commovedor que tracta sobre una noia que és obligada per la seva família a assistir a un centre de teràpia per reorientar joves homosexuals. El premi atorgat a Sundance no és l'únic que ha rebut aquest llargmetratge, ja que també ha estat guardonat al Festival Seminci de Valladolid amb l'Espiga de Plata.

El Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya ha esdevingut un certamen cinematogràfic de referència que cada any incrementa les xifres tant de visitants com de participants. Enguany, ha rebut un total de 269 curtmetratges i 98 llargmetratges de diferents països. El Clam comptarà, fins al 12 de maig, amb diferents projeccions i activitats paral·leles relacionades amb la cinematografia en tres municipis diferents: Navarcles, Manresa i Sallent.