El Cor de Sant Cugat serà l'encarregat, diumenge, d'obrir una nova edició del cicle de concerts de Música Sacra a la col·legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona. El festival està dedicat a la recuperació i a la divulgació del patrimoni musical sacre europeu amb la intenció de contribuir a donar visibilitat al patrimoni cultural català. Enguany el cicle se suma a la celebració del mil·lenari de la fundació de la col·legiata de Sant Vicenç.

L'oratori El Messies de Händel serà la peça triada per concert d'obertura, diumenge (18.30 h). El concert del Cor de Sant Cugat, sota la direcció d'Albert Santiago, comptarà amb destacats solistes vocals, especialistes en música barroca, com la soprano argentina Soledad Cardoso, la mezzo Anna Tobella, el tenor italià Roberto Jachini i el baríton Oriol Mallart. Des de la seva estrena a Dublín la primavera de 1742, El Messies és una de les obres més apreciades de la música clàssica.

El cicle continuarà el dissabte 27 d'abril, a les 19 h, a l'església parroquial de Sant Miquel. La Coral Cardonina presentarà Amore et Dolore, figuracions musicals de la passió amorosa, amb obres d'anònims dels segles XVI-XVIII, J. S. Bach, O. di Lasso, J. van Berchem, H. Lützel, Z. Kodály, C. Orff i F. Vila, entre d'altres. La direcció anirà a càrrec d'Ovidi Cobacho i comptarà amb Francina Ribas (piano) i Victor González (dansa).

El Cicle de Música Sacra de Cardona està organitzat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, l'Ajuntament de Cardona i la Fundació Cardona Històrica. Les entrades (12 i 10 euros) ja es poden comprar en línia ( http://entrades.cardonaturisme.cat) o a l'Oficina de Turisme de Cardona. També es podran adquirir una hora i mitja abans del concerts.