Berga

Berga Antic. Dissabte, de 10 a 14 h, al passeig de la Pau (sobre la benzinera BP), fira d'antiguitats i col·leccionisme. Es fa cada segon dissabte de mes. Organització: Multiserveis Comarcals.

Calaf

Ecofira de Calaf. Diumenge, de 10 a 15 h, amb una quarantena d'expositors (producte ecològic, energies renovables i consum responsable), activitats gratuïtes per a tots els públics i espai gastronòmic ecològic. L'edició és dedicada al Residu Zero. Més informació: www.firescalaf.cat.

Collbató

Tabalada 2019. Dissabte, a les 19.30 h, presentació de la colla infantil i tabalada amb els diables de Collbató i Abrera. A les 21.30 h, correfoc.

Igualada

Eixarcolant, 4a jornada gastronòmica de les plantes oblidades. Dissabte, de 10 a 20 h, a l'Espai Cívic Centre i al Casal del Passeig. Propostes per (re)descobrir les plantes silvestres i varietats agrícoles tradicionals oblidades: sessions de tast, xerrades tècniques i divulgatives, tallers, presentacions, fira de productes silvestres, sortides etnobotàniques, presentacions de llibres, projeccions de documentals, dinar silvestre, exposicions, activitats per als menuts, actuacions musicals... A les 12 h, al Casal del Passeig, xerrada-experiència-taller sobre les plantes de la mel a càr-rec de Fra Valentí Serra de Manresa. Més informació i inscripcions: www.eixarcolant.cat. Organització: Col·lectiu Eixarcolant.

Manresa

20 anys de la recuperació de la processó. Diumenge, a les 10 h, des de la plaça Fius i Palà, desfilada dels Armats de Manresa amb motiu del dia de Rams. Dimecres, tot el dia, a l'església Montserrat de la Baldonada, veneració de la Verge de la Bona Mort i el Jesús de Natzaret amb ofrena de flors. Organització: Comissió de la Processó de Manresa.

Navarcles

Mercat de Puces. Diumenge, de 9 a 14 h, al parc Marcel·lí Monrós. Mercat de segona mà i d'intercanvi. Hi pot participar tothom. Contacte: José Pinto (646 618 457).

Sant Joan de Vilatorrada

5a Feria de Abril. Dissabte, a les 21.30 h, a la sala de cultura Cal Gallifa, actuacions de l'humorista Joan Montpellier, Associació Cultural de Dansa Zambra, Paco Galán (guitarra flamenca), Escuela de Baile Sandra Barea, Escuela de Baile Lourdes Jiménez i Escuela de Baile Mariluz García. Diumenge, a les 14 h, a la sala de cultura Cal Gallifa, arrossada popular. Preu: 13 euros. Actuació dels quadres de ball de la Casa d'Andalusia de Manresa, amb els professors Pepi Portales, Montse de Luna i Andrea Baena. Desfilada de moda flamenca. Actuació del Coro Rociero Esperanza Macarena. Organització: Associació Cultural de Dansa Zambra.

Súria

Fira de Rams. Diumenge, a les 10 h, a la plaça de Sant Joan, plantada de gegants de l'11a Trobada Geganters de la Fira de Rams de Súria. D'11 a 13.45 h, inflables i taller de pintura, organitzats pels Geganters i Grallers del Poble Vell. A les 12 h, davant de l'església de Sant Cristòfol, benedicció de Rams. A continuació, cercavila i ballada de gegants. A les 17.30 h, a la plaça de la Serradora, ballada de sardanes amb la Cobla Súria.